Πατέρας έβαλε κρυφά μαγνητόφωνο στην τσέπη του γιου του και κατέγραψε το bullying που το παιδί δέχεται από τους δασκάλους

Πατέρας έβαλε κρυφά μαγνητόφωνο στην τσέπη του γιου του και κατέγραψε το bullying που το παιδί δέχεται από τους δασκάλους

Ο Akian, ο μικρός γιος του Stuart Chaifetz, είναι ένα ευγενικό, ήρεμο αγόρι, το οποίο έχει αυτισμό. Το 2012, ο Stuart άκουσε ότι ο Akian, ο οποίος τότε ήταν 10 ετών, εμφάνιζε άσχημη συμπεριφορά στο σχολείο, είχε ακόμα και βίαια ξεσπάσματα. Ο μονογονέας από το New Jersey θορυβήθηκε αμέσως, αλλά το σχολείο δεν του έδινε σαφείς απαντήσεις ή κάποια βοήθεια. Ένιωθε, πως το σχολείο δεν υποστήριζε το παιδί του όπως θα έπρεπε.

Αποφάσισε, λοιπόν, να παίξει τον ρόλο του ντετέκτιβ και έτσι, πριν στείλει ένα πρωί το παιδί του στο σχολείο, έβαλε ένα μαγνητοφωνάκι σε μία τσέπη του. Λίγες ώρες αργότερα, το παιδί γύρισε στο σπίτι. Ο πατέρας άκουσε όσα είχε καταγράψει το μαγνητόφωνο και έμεινε με το στόμα ανοιχτό.

Η κασέτα περιείχε σχεδόν 6 ώρες απρεπούς και σίγουρα ενοχλητικής συμπεριφοράς. Ο πατέρας συνειδητοποίησε πως η δάσκαλα του το μείωνε μέσα στην τάξη, μπροστά στους άλλους μαθητές, και έκανε τις ώρες του στο σχολείο εφιάλτη. Η δασκάλα, η οποία ήταν παντελώς ανίδεη αναφορικά με την κατάσταση του παιδιού, έφτασε ακόμα και να τον αποκαλέσει “μπάσταρδο” και να μιλήσει μέσα στην τάξη για σεξ και χρήση αλκοόλ.

Αφού έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει, μερικούς μήνες αργότερα, ο πατέρας “ανέβασε” στο YouTube ένα βίντεο για να περιγράψει το συμβάν, ενώ μοιράστηκε και τα ηχητικά ντοκουμέντα.

Δεν προκαλεί εντύπωση, ότι το βίντεο αυτό έγινε αμέσως viral και ενίσχυσε τη συζήτηση για το πώς θα προστατευτούν τα διαφορετικά παιδιά από το bullying που προέρχεται από τους ανθρώπους, οι οποίοι θα έπρεπε να τα προστατεύουν.

Παρόλο που κάποιοι κατηγόρησαν τον πατέρα που κατέγραψε κρυφά τις συνομιλίες, άλλοι τόσοι τον επαίνεσαν που έλαβε μέτρα όταν κανείς άλλος δεν έκανε τίποτα.

Διαβάστε ακόμα:

Τραγωδία: Αγοράκι στραγγαλίστηκε μέσα σε φουσκωτό παιχνίδι παιδότοπου

Ακτινική Κνήφη: Μία σπάνια αλλεργία στο φως του ήλιου – Η περίπτωση μίας 11χρονης

«Elemental»: Η νέα ταινία της Pixar όπου τα «αντίθετα» μπορούν να συμβιώσουν – Δείτε το πρώτο τρέιλερ