Man of the Year o Μάριος Γεωργίου: Η συγκλονιστική ιστορία ζωής του πρωταθλητή της ενόργανης

Man of the Year o Μάριος Γεωργίου: Η συγκλονιστική ιστορία ζωής του πρωταθλητή της ενόργανης

Στον πρωταθλητή της ενόργανης γυμναστικής, Μάριο Γεωργίου απονεμήθηκε το βραβείο Man of The Year από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. 

Σε σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση «Τράπεζα Κύπρου – Man of the Year Awards 2022», που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στους βραβευθέντες και «σε όσους έτυχαν της κρίσης της Επιτροπής και της ψήφου των όσων είχαν δικαίωμα και ψήφισαν».

«Είναι κάτι που καταδεικνύει ότι ένας θεσμός, που διαρκεί για 21 χρόνια, αποκτά κύρος και βεβαίως αντανακλά και τη βούληση και την επιμέλεια με την οποία οι δημιουργοί του οδήγησαν στην καταξίωση του», είπε .

Αναφερόμενος στον τιμώμενο, ο Πρόεδρος είπε πως ο Μάριος Γεωργίου είναι ένας αθλητής που έχει, «παρά τις δυσκολίες που συνάντησε στη ζωή του, δώσει δείγμα για το τι μπορούμε να κάνουμε άμα έχουμε θέληση και πόσο μπορούμε να το πετύχουμε».

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις φετινές του επιδόσεις «που είναι αρκετές για να καταδείξουν το πείσμα, τη θέληση, την αποφασιστικότητα, αλλά και τη δύναμη του αθλητή», σημείωσε πως ο Μάριος Γεωργίου συγκέντρωσε φέτος δέκα μετάλλια σε πανευρωπαϊκούς και διεθνείς αγώνες, με σημαντικότερο το χρυσό μετάλλιο στο μονόζυγο, στο Μόναχο, «παρά τους τραυματισμούς, παρά τις ταλαιπωρίες, παρά τα προβλήματα που η ζωή του επιφύλασσε».

Την ίδια ώρα υπογράμμισε πως, τόσο ο Μάριος Γεωργίου όσο και ο επίσης κύπριος πρωταθλητής της ενόργανης, Ηλίας Γεωργίου, «θα τύχουν και τυγχάνουν της στήριξης της Πολιτείας μέσα από επαγγελματικά σχέδια που έχουν υιοθετηθεί, έτσι ώστε οι πρωταγωνιστές και οι πρωταθλητές μας, κατά την ώρα που τερματίζεται η προσπάθεια τους, να νιώθουν ότι υπάρχει η στήριξη της Πολιτείας».

Συνεχάρη, επίσης, τον χρυσό Έλληνα Ολυμπιονίκη, Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος λίγα λεπτά νωρίτερα παρέλαβε από την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, το βραβείο του Έλληνα της χρονιάς, σημειώνοντας ότι οι επιτυχίες του χαρίζουν περηφάνια στους Έλληνες κάθε φορά που ανεβαίνει στο βάθρο και ακούγεται ο ελληνικός Εθνικός Ύμνος

Η συγκλονιστική ιστορία του μαριου

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από μερικά χρόνια, ο νεαρός αθλητής είχε αποκαλύψει, ότι μητέρα του τον εγκατέλειψε, καθώς πήγε να ζήσει στο εξωτερικό.

Για ένα διάστημα έμεινε μόνος του, ενώ λίγο μετά ήρθε ο πατέρας του να ζήσει μαζί του. Για να τα βγάλουν πέρα, ο πατέρας του έκανε δύο δουλειές. Το πρωί δούλευε ταξί και το βράδυ από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις έξι το πρωί στη ρεσεψιόν ξενοδοχείου. Κάποια στιγμή η καρδιά του δεν άντεξε. Πέθανε στα 65 χρόνια του. Ο Μάριος έχει χτυπήσει τατουάζ με την ημερομηνία: 27 Μαρτίου 2017.

Στην ίδια συνέντευξη ο Μάριος είχε αποκαλύψει πως λόγω των οικογενειακών του προβλημάτων για λίγο διάστημα είχε εγκαταλείψει τη γυμναστική καθώς δεν είχε κανένα να τον στηρίξει.

Σε παλαιότερη συνέντευξη είχε μιλήσει και για το bullying που δέχτηκε, όχι ως παιδί («στο σχολείο όλοι με αγαπούσαν, ήμουν χαρούμενο παιδί και κοινωνικό»), αλλά στους αγώνες της Κοινοπολιτείας το 2018 στην Αυστραλία. Τότε κάποιοι δημοσιογράφοι έγραψαν ότι ο Μάριος ήταν «μεταγραφή» από την Ασία, για να παρουσιάσει κάτι καλό η Κυπριακή Γυμναστική

Διαβάστε επίσης:

I am Ruth: Η Kate Winslet και η κόρη της πρωταγωνιστούν σε σειρά για τον εθισμό των εφήβων στις οθόνες

«Είπαν ότι δεν θα μιλήσει ποτέ, αλλά ξέρει τα τραγούδια σου»: Ο Keith Urban «υποκλίνεται» σε παιδί με σοβαρή αναπηρία (video)

10 χρώματα που επηρεάζουν τη διάθεση του παιδιού – Ποια να βάλετε και ποια όχι στο δωμάτιό του