Νόστιμο και χορταστικό κέικ με αχλάδι και καρύδια – Η πιο γλυκιά συνταγή για το σχολικό σνακ

Τα παιδιά λατρεύουν τα γλυκά, ειδικά όταν είναι φτιαγμένα από τη μαμά τους.

Σήμερα, σας προτείνουμε ένα κέικ με αχλάδι και καρύδια, το οποίο θα γίνει το αγαπημένο κολατσιό των παιδιών για το σχολείο.

Υλικά:

  • 155 γραμμάρια ψιλή ζάχαρη
  • 150 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά
  • 225 γραμμάρια απλό αλεύρι
  • 3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 25 γραμμάριαγιαούρτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 500 γραμμάρια αχλάδια, ξεφλουδισμένα, χωρίς τα κουκούτσια τους, χοντροκομμένα
  • 55 γραμμάρια καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 65 γραμμάρια σταφίδες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτα μπαχαρικά (κανέλα, μοσχοκάρυδο κλπ)
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση: Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα.

Στρώστε της στη βάση αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Με το μίξερ χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε ένα μπολ μετρίου μεγέθους μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα.

Προσθέστε τα αυγά, ένα ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε στο μείγμα το αλεύρι και το baking powder κοσκινισμένα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Ομοίως με το γιαούρτι και τη μαγειρική σόδα.

Προσθέστε στο μείγμα σας τα αχλάδια, τα καρύδια, τις σταφίδες και τα ανάμεικτα μπαχαρικά και ανακατέψτε πολύ καλά. Με ένα κουτάλι χύστε το μείγμα σας στην έτοιμη φόρμα και λειάνετε την επιφάνεια. Κάντε με το κουτάλι μια μικρή τρύπα στο κέντρο. Ψήστε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Στο μεταξύ μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά σε μια μικρή κατσαρόλα το κονιάκ με το μέλι, ανακατεύοντας, για περίπου 2 λεπτά μέχρι το μέλι να λιώσει. Με ένα ξύλινο καλαμάκι κάντε τρύπες Αφήστε το να κρυώσει. Ξεφορμάρετε, κόψτε σε φέτες και σερβίρετε.