Μετά τον θάνατο του μωρού της αυτή η μαμά δώρισε 15 λίτρα μητρικού γάλακτος!

Όταν η μαμά Sierra Strangfeld από το Wisconsin ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της, τον Samuel, η ιδέα ότι θα θήλαζε ξανά την ενθουσίαζε. Όταν, όμως, ανακάλυψε, νωρίς τον περασμένο Ιούλιο, ότι ο Samuel διαγνώστηκε με μία σπάνια πάθηση ονόματι Τρισωμία 18 (ή σύνδρομο Edwards), ήξερε ότι δεν θα είχε αυτή την ευκαιρία. Ο Samuel έφυγε από τη ζωή και προκειμένου η Sierra να τιμήσει το αδικοχαμένο παιδί της, αποφάσισε να δωρίσει το γάλα της σε μωρά που το έχουν ανάγκη.

Δείτε τι έγραψε χαρακτηριστικά στο post της στο Facebook:

Όταν ανακάλυψα ότι ήμουν ξανά έγκυος, δεν ήθελα τίποτε περισσότερο από το να θηλάσω ξανά.

Αλλά όταν μας ήρθαν τα δυσάρεστα νέα για τον Samuel, ήξερα ότι αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει. Μια ακόμα ελπίδα που μου στέρησαν…

Πριν πεθάνει ο Samuel, είπα στον εαυτό μου ότι θα αντλήσω το γάλα μου με το θήλαστρο για να το δωρίσω. Εξάλλου, η κόρη μου Porter ήπιε μητρικό γάλα από δωρεές για τουλάχιστον 6 μήνες αφού γεννήθηκε.

Δεν μπορούσα να σώσω τη ζωή του Samuel , αλλά ίσως να μπορούσα να σώσω τη ζωή κάποιου άλλου μωρού.

Το να αντλείς γάλα με το θήλαστρο δεν είναι για τους λιγόψυχους. Είναι δύσκολο. Τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Και είναι ακόμα δυσκολότερο όταν δεν έχεις μωρό για να το δώσεις.

Υπήρξαν στιγμές που θύμωνα με το γεγονός ότι είχα γάλα, ενώ δεν είχα πια μωρό. Γιατί ξυπνούσα μέσα στη νύχτα γι’αυτό; Από την άλλη, το άλλο μου μισό ένιωθε πως αυτό ήταν το μόνο που μπορούσε να με φέρει κοντά στον Samuel, ενώ ήμασταν πια τόσο μακριά. Ελπίζω ειλικρινά να είναι υπερήφανος για’μενα.

Άντλησα γάλα για 63 ημέρες μετά τη γέννησή του. Δεν είχα τρομερή παραγωγή, ωστόσο έκανα ό,τι μπορούσα.

Και σήμερα, τη μέρα που θα έπρεπε κανονικά να έχει γεννηθεί, το δώρισα στις τράπεζες γάλακτος της ΜΕΝΝ. Δεν περίμενα ΠΟΤΕ αυτή μου η πράξη να γίνει τόσο viral!…

Το μόνο που ήθελα είναι να γίνει γνωστή η Τρισωμία 18.

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

When I found out I was pregnant again, I wanted nothing more than to be successful at breastfeeding.But when we found…

Gepostet von Sierra Strangfeld am Mittwoch, 13. November 2019

«Η κόρη μου σώθηκε χάρη σε γάλα από δωρεές»

Χιλιάδες ήταν τα σχόλια κάτω από το post της Sierra, τα οποία επικροτούσαν τη μαμά για την ανιδιοτελή πράξη της. Ανάμεσά τους ξεχωρίσαμε αυτό μιας άλλης μαμάς, η οποία έγραφε ότι χάρη σε μητρικά γάλα από δωρεές επιβίωσε η κόρη της (από δίδυμη κύηση), οποία νοσούσε με νεκρωτική εντεροκολίτιδα. Ήταν μόλις 2 ημερών όταν εμφάνισε τη βακτηριακή αυτή λοίμωξη που επιτίθεται στα έντερα του νεογνού –συμβαίνει πιο συχνά σε πρόωρα μωρά. Όταν μεταφέρθηκε στη ΜΕΝΝ και της δόθηκε ξένο γάλα, δεν μπόρεσε να το ανεχτεί και χρειαζόταν μητρικό γάλα που εγώ δεν είχα. Χάρη στις γενναιόδωρες δωρητές, στο νοσοκομείο που ήμασταν, το μωρό μου είχε το πολύτιμο μητρικό γάλα που χρειαζόταν για να επιβιώσει. Σήμερα είναι ένα υγιές 2χρονο!

Gepostet von Keri Lynn am Sonntag, 24. November 2019

Πηγή: scarymommy.com