Ο καλλιτέχνης που ζωγραφίζει τους θαλάμους παιδιατρικής κλινικής για να νιώθουν πιο όμορφα τα παιδιά

Είναι ο καλλιτέχνης που φημίζεται για το όραμά του να κάνει τον κόσμο ένα απέραντο ουράνιο τόξο. Έμπνευσή του αποτελεί η παραδοσιακή ιαπωνική ζωγραφική (manga), η επιστημονική φαντασία και τα anime, ενώ στο έργο του διασταυρώνονται η pop art, ιστορία και καλές τέχνες.

Ο λόγος για τον Ιάπωνα καλλιτέχνη Τακάσι Μουρακάμι, γνωστός για το κίνημα supeflat που είναι δικής του έμπνευσης, επιδράσεις από το ιαπωνικό μάνγκα και το anime και καταγγελία του ιαπωνικού καταναλωτισμού – είναι αγαπημένος πολλών διάσημων του Χόλιγουντ, από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο έως τον Κάνιε Γουέστ.

Είναι, όμως, και ο άνθρωπος που χρησιμοποίησε το ταλέντο του για να διακοσμήσει θάλαμο του Εθνικού Παιδιατρικού Νοσοκομείου της Ουάσινγκτον με το χαρακτηριστικό μοτίβο των λουλουδιών, που αποτελεί το ορόσημό του.

Ο ίδιος ο Μουρακάμι ανέβασε στο Instagram φωτογραφίες από τους ζωγραφισμένους τοίχους, τις πόρτες, ακόμη και τον τομογράφο στο ειδικό δωμάτιο, με λουλούδια που χαρίζουν μία πιο όμορφη ατμόσφαιρα για τα παιδιά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Μία προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή τους από τον πόνο, να κάνει τη νοσηλεία και τη θεραπεία τους λίγο περισσότερο «ευχάριστη», αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη.

«Τα λουλούδια μου τοποθετήθηκαν στον τομογράφο και ως ταπετσαρία στους τοίχους στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Ουάσινγκτον. Ευχαριστώ και την Ομάδα RxArt για την οργάνωση», έγραψε ο ίδιος.

Το έργο του Μουρακάμι μοιάζει ιδιαίτερα κατάλληλο για ένα παιδιατρικό νοσοκομείο, καθώς χαρίζει στον θάλαμο για των τομογραφιών ένα πιο φωτεινό χρώμα.

Σε έναν θάλαμο, όπου οι γιατροί κάνουν διαγνώσεις για προβλήματα στα οστά ή άλλες ασθένειες, όπως καρκίνο…