Μαμά που παραλίγο να χάσει το μωρό της ενώ το θήλαζε, προειδοποιεί

Μαμά που παραλίγο να χάσει το μωρό της ενώ θήλαζε προειδοποιεί

Μία νεαρή μαμά πέρασε μία απίστευτη περιπέτεια με το νεογέννητο μωράκι της και τώρα προειδοποιεί άλλες μαμάδες για να έχουν τα μάτια τους 14.

Η μικρή Σάρλοτ πνίγηκε ενώ θήλαζε από τη μαμά της και σταμάτησε να αναπνέει. Περιγράφοντας όσα έζησε με το μωράκι της ανέφερε: «Η κατάσταση άρχισε να επιδεινώνεται σχετικά γρήγορα. Τη σήκωσα, την έβαλα στο στέρνο μου και ξέρασε όλο το γάλα πάνω μου. Μετά την κατέβασα για να την τσεκάρω ξανά και το μόνο που θυμάμαι ήταν να δίνει μάχη να πάρει ανάσα, να πνίγεται, αλλά χωρίς να κάνει κάποιο ήχο. Αυτό ήταν που με έκανε να καταλάβω ότι κάτι δεν πήγαινε καλά»

«Άρχισε να γίνεται αδύναμη, να αλλάζει το χρώμα της», πρόσθεσε.

Η μαμά έκανε ΚΑΡΠΑ στο παιδάκι της, προτού φτάσει εκεί το ασθενοφόρο.  Ενώ οι γιατροί τελικά της είπαν, ότι τίποτα δεν πήγε λάθος με τη μικρή Σάρλοτ και το περιστατικό ήταν απλά μία περίπτωση επεισοδίου πνιγμονής σε βρέφη (BRUE), η μαμά επέμεινε.

Αργότερα, το μωρό διαγνώστηκε με λαρυγγομαλακία, μία  ανωμαλία κατά την οποία ο ιστός ακριβώς πάνω από τις φωνητικές χορδές είναι ιδιαιτέρα μαλακός και εμποδίζει τον αεραγωγό καθώς εισέρχεται προς τη γλωττίδα κατά τη διάρκεια της αναπνοής.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει μερικό περιορισμό του αεραγωγού ο οποίος οδηγεί σε θορυβώδη αναπνοή, ιδιαίτερα όταν το παιδί είναι σε ύπτια θέση. Επίσης, η μικρούλα διαγνώστηκε με βρεφική υπνική άπνοια. Από τότε, το κοριτσάκι θα πρέπει να λαμβάνει οξυγόνο.

«Θα μπορούσε να έχει πεθάνει στον ύπνο της»

«Αν δεν συνέβαινε αυτό για να το διαγνώσουμε, θα μπορούσε να είχε πεθάνει οποιαδήποτε στιγμή στον ύπνο της», τόνισε η μητέρα.

Πλέον η Σάρλοτ παρακολουθείτε στενά και σύντομα δεν θα χρειάζεται το οξυγόνο.

«Περιμένουμε πώς και πώς τη στιγμή που αυτά τα μαγουλάκια δεν θα χρειάζονται τη μάσκα οξυγόνου», σημείωσε. Ελπίδα όλων είναι το πρόβλημα να εξαφανιστεί, όσο μεγαλώνει η Σάρλοτ. Οι γιατροί θέλουν όλοι οι γονείς να αναφέρουν οποιοδήποτε πρόβλημα στην αναπνοή εντοπίζουν στα παιδιά τους.

Συμπτώματα προβλημάτων αναπνοής περιλαμβάνουν σταμάτημα αναπνοής, πνιγμό, βήχα, ρουθουνίσματα κλπ.

«Εάν το παιδάκι σας ή το μωρό είναι με το στόμα ανοιχτό όλη την ώρα, είναι επίσης κι αυτός ένας παράγοντας», ανέφερε η γιατρός που παρακολούθησε το παιδί.

Διαβάστε επίσης:

«Έφυγε» ο Αγάπιος Αγαπίου: Αφήνει πίσω του 6 παιδιά

Χωρίς οικογένεια: Βρέφη παρένθετων μητέρων περιμένουν στα υπόγεια μαιευτηρίων στην Ουκρανία

Πίτα με πράσο και πατάτες: Μία πεντανόστιμη πίτα για κολατσιό των παιδιών, αλλά και τη νηστεία