Λάρνακα: Ετοιμάζεται ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα αστικά πάρκα στην Κύπρο!

Ένα από τα μεγαλύτερα αστικά πάρκα της Κύπρου, βρίσκεται σε πορεία υλοποίησης στη Λάρνακα. Μετά την εξασφάλιση περιβαλλοντικής έγκρισης, που ανοίγει το δρόμο για την αδειοδότηση του έργου, εκτιμάται ότι μέχρι τον Νοέμβριο θα προκηρυχθούν οι προσφορές για τις εργασίες ανάπλασης του Παττίχειου πάρκου. Μόλις εξασφαλιστεί και η πολεοδομική άδεια, θα γίνει από τον Δήμο Λάρνακας δημόσια παρουσίαση του έργου, που αναμένεται ότι θα στοιχίσει πέραν των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Τι θα περιλαμβάνει το πάρκο

Το έργο χωροθετείται σε κρατικό τεμάχιο συνολικής έκτασης 381.609 τετραγωνικών μέτρων και θα περιλαμβάνει την προσθήκη υποδομών στο πάρκο όπως χώρου εστίασης, παιδικής χαράς, γηπέδων για αθλοπαιδιές και χώρων στάθμευσης. Προβλέπονται επίσης διαμόρφωση εισόδων σε έξι σημεία, χώροι υγιεινής, skatepark, ανοικτό γυμναστήριο, βοτανόκηπος, πάρκο σκύλων, χώροι πικ νικ, αναδιαμόρφωση της εισόδου στο αμφιθέατρο, μονοπάτια με πλακόστρωτο και χωμάτινες διαδρομές, καθώς και υπερυψωμένος πεζόδρομος γύρω από το Παττίχειο Αμφιθέατρο.

Η ανάπλαση του Παττίχειου Πάρκου, συνδέεται και με την ανάπτυξη του οικολογικού περιπάτου στην περιοχή των Αλυκών της Λάρνακας, αφού γειτνιάζει με τη μεγάλη Αλυκή.

Το Παττίχειο είναι το ένα από τα τρία μεγάλα πάρκα που αναμένεται να ξεκινήσουν στη Λάρνακα εντός του 2022. Τα άλλα δύο αφορούν στη δημιουργία του πάρκου Σαλίνα στην περιοχή Δροσιάς και του πάρκου Καλλιτεχνών Μεσόγειος, στην τουρκοκυπριακή συνοικία Σκάλα κοντά στην Πιαλέ Πασά.

Πηγή: Philenews

Διαβάστε ακόμα:

Κίτιο: Λεωφορείο που μετέφερε μαθητές τυλίχτηκε στις φλόγες εν κινήσει και καταστράφηκε ολοσχερώς

Κύπριοι μαθητές βάζουν στόχο το παγκόσμιο ρεκόρ στέλνοντας μετεωρολογικό μικροδορυφόρο

Ευαγόρας Παλληκαρίδης: «Μην κλάψετε στον τάφο του, Δεν κάνει να τον κλαίτε…»