Προστατεύστε τους παππούδες: 86χρονη στη Λάρνακα εξαπατήθηκε και έχασε 7.000 ευρώ

Προστατεύστε τους παππούδες: 86χρονη στη Λάρνακα εξαπατήθηκε και έχασε 7.000 ευρώ

Νέα καταγγελία για υπόθεση απάτης και κλοπής μεγάλου χρηματικού ποσού διερευνά η Αστυνομία καθώς 86χρονη φέρεται να παρέδωσε ποσό 7.000 ευρώ σε άγνωστο άντρα, αφού δέχθηκε νωρίτερα κλήση για τραυματισμό μέλους της οικογένειας για επείγουσα χειρουργική επέμβαση. Η Αστυνομία συστήνει εκ νέου προσοχή στο κοινό, μετά τις νέες καταγγελίες, με το ΤΑΕ Λάρνακας να αναφέρεται σε άλλες επτά υποθέσεις απόπειρας απάτης και απόσπασης χρηματικών ποσών.

Σε ανακοίνωση ο Κλάδος Επικοινωνίας της Αστυνομίας αναφέρει πως «οι δράστες της απάτης, που ψευδώς παρουσιάζονται ως γιατροί, επικοινωνούν τηλεφωνικώς με πολίτες και τους ζητούν να πληρώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά γιατί δήθεν κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο έχει τραυματιστεί σε ατύχημα και επειγόντως χρειάζεται χειρουργική επέμβαση και ιατρική περίθαλψη. Πολλές φορές οι δράστες καλούν με απόκρυψη κλήσης και ζητούν από τους πολίτες να μην διακόψουν την τηλεφωνική κλήση, με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με το συγγενικό τους πρόσωπο ή με την Αστυνομία».

Τι ακριβώς συνέβη

Σύμφωνα με καταγγελία που υποβλήθηκε χθες στην Αστυνομία και συγκεκριμένα στο ΤΑΕ Λάρνακας, «γύρω στις 4.20 το απόγευμα, ύποπτος επικοινώνησε τηλεφωνικά με γυναίκα ηλικίας 86 ετών και της ανέφερε ότι η νύφη της έχει τραυματιστεί και χρειάζεται επειγόντως χειρουργική επέμβαση. Ο δράστης είπε στην 86χρονη πως χρειάζεται η πληρωμή χρηματικού ποσού ύψους 7.000 ευρώ, για ιατρικά έξοδα και της είπε πως θα περάσει από την κατοικία της κάποιο πρόσωπο για να παραλάβει τα χρήματα. Δέκα λεπτά αργότερα μετέβη στην κατοικία της 86χρονης άγνωστος της άντρας, στον οποίο η 86χρονη παρέδωσε το ποσό των 7.000 ευρώ».

Στη χθεσινή ανακοίνωση της Αστυνομίας σημειώνεται πως «την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας, που επίσης διερευνά άλλες επτά υποθέσεις απόπειρας απάτης και απόσπασης χρηματικών ποσών, που καταγγέλθηκαν σήμερα από αντίστοιχο αριθμό πολιτών, που επίσης δέχθηκαν παρόμοιας φύσης τηλεφωνικές κλήσεις από άγνωστα τους πρόσωπα που παρίσταναν τους ιατρούς και προσπάθησαν με τον ίδιο τρόπο να τους ξεγελάσουν και να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά».

Τι πρέπει να κάνετε

Με αφορμή τις νέες αυτές καταγγελίες, η Αστυνομία απευθύνει εκ νέου «έκκληση στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό. Καλείται μάλιστα το κοινό σε περίπτωση που δεχθεί παρόμοιο τηλεφώνημα να επικοινωνήσει άμεσα με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τα επαρχιακά ΤΑΕ ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη, στον τηλεφωνικό Αριθμό 1460«.

Διαβάστε ακόμα:

Το «Αvatar: The Way of Water» έρχεται σε γνωστή πλατφόρμα streaming

Summer school ψυχολογίας στην Πάφο: «Στόχος η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών»

ΥΠΑΝ: Αυτά είναι τα προγράμματα Σπουδών στα ΜΙΕΕΚ για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024