Κατακόκκινο κριθαρότο με παντζάρι που θα αγαπήσουν και τα πιο «δύσκολα» παιδιά

Το παντζάρι είναι ένα από τα λαχανικά που τα παιδιά δεν αγαπούν ιδιαίτερα. Όμως, το κατακόκκινο αυτό λαχανικό είναι τόσο θρεπτικό, που αξίζει να μάθετε στα παιδάκια σας να το τρώνε.

Το παντζάρι και τα φύλλα του είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου, σιδήρου, μαγγανίου, καλίου, ιωδίου, φωσφόρου, χαλκού, μαγνησίου, ψευδαργύρου και βιταμινών A, C, B1, B2, B3, B5, B6.

Περιέχει φαινόλες με αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες, καθώς και φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου.

Τα κοκκινογούλια εκτός από αντιοξειδωτικά περιέχουν και αρκετό µαγνήσιο, απαραίτητο για τη σωστή απορρόφηση του ασβεστίου και τη συντήρηση των οστών. Έτσι υποστηρίζουν και τη σκελετική µας υγεία. Ο πιο κλασικός τρόπος για να τα απολαύσει κανείς είναι βραστά µε λάδι, ξίδι και σκόρδο.

Εμείς σας τα σερβίρουμε σε μία συνταγή με κριθαράκι σαν να φτιάχνουμε ριζότο!

Κριθαρότο με παντζάρι

Τι θα χρειαστείτε

μισό κιλό παντζάρια βρασμένα
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
400 γρ. κριθαράκι
2 κ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1,4 lit. ζωμό λαχανικών
1 – 2 κ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
100 γρ. φέτα

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 4 – 5 λεπτά.Ρίχνετε το κριθαράκι, τα παντζάρια και τον ζωμό λαχανικών.

Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε το ριζότο για 15 λεπτά περίπου.

Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με άνηθο.

Σερβίρετε με θρυμματισμένη φέτα.

Διαβάστε επίσης:

Κριθαράκι καρμπονάρα: Η αγαπημένη ιταλική συνταγή σε μία εκδοχή που λατρέψει όλη η οικογένεια

Παντζάρια: Το υπερφάρμακο που μας δώρισε η φύση

Μαμά, τι θα φάμε το βράδυ; Δύο πανεύκολες και νόστιμες συνταγές για το βραδινό των παιδιών