Κριθαράκι καρμπονάρα: Η αγαπημένη ιταλική συνταγή σε μία εκδοχή που λατρέψει όλη η οικογένεια

Στο άκουσμα και μόνο τις λέξης «καρμπονάρα» οι κοιλίτσες γουργουρίζουν και μικροί – μεγάλοι δεν μπορούν να της αντισταθούν.

Κι ενώ όλοι έχουμε συνηθίσει την καρμπονάρα με μακαρόνια, λινγκουίνι και διάφορα άλλα ζυμαρικά, εμείς βρήκαμε μία συνταγή με κριθαράκι από τον σεφ Γιώργο Τσούλη, εύκολη και νόστιμη, που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια.

Τι θα χρειαστείτε
  • 500 γρ. κριθαράκι
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 50 γρ. σπανάκι baby
  • 3 αυγά, medium
  • 2 κ.σ. βούτυρο, παγωμένο
  • 2 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • ¼ μάτσο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοτσαρέλα buffalo, για το σερβίρισμα
  • Προσούτο ψημένο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση

Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά, το βασιλικό, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το θυμάρι, το σχοινόπρασο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε στην άκρη.

Έπειτα, τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε μέσα το κριθαράκι, τη γεμίζουμε με νερό μέχρι να το καλύψει και το βράζουμε.

Μόλις βράσει το κριθαράκι, το σουρώνουμε και το ρίχνουμε ζεστό στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα με μία ξύλινη κουτάλα.

Ύστερα, προσθέτουμε το σπανάκι, το βούτυρο και ανακατεύουμε εκ νέου.

Τέλος, σερβίρουμε το κριθαράκι σε πιάτα μαζί με μοτσαρέλα και ψημένο προσούτο.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Διαβάστε επίσης:

Εναλλακτική και πεντανόστιμη καρμπονάρα χωρίς κρέμα γάλακτος

10 απίθανες φωτογραφίες που δείχνουν τι τρώνε τα παιδιά παγκοσμίως

Νοστιμότατη και θρεπτικότατη σαλάτα με κριθαράκι και κοτόπουλο