Η νεαρή μητέρα που γεννήθηκε με ένα χέρι αποδεικνύει ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο

Η ιστορία αυτής της μητέρας είναι μία ζωντανή απόδειξη ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο, τίποτα δεν είναι δύσκολο και δεν μπορεί να ξεπεραστεί.

Το όνομά της στα ισπανικά σημαίνει «περιστέρι» και μετά από πολλά χρόνια αγώνα, έμαθε πώς να πετά μακριά από κάθε πόνο. Η Παλόμα είναι από την Αβάνα της Κούβας.

Γεννήθηκε χωρίς το αριστερό της χέρι, αλλά ποτέ δεν το είδε σαν αναπηρία. Ήταν μόλις 20 ετών, όταν γέννησε ένα κοριτσάκι. Αν και ήταν πολύ νέα, ήταν πολύ χαρούμενη και αφοσιωμένη μητέρα. Όμως ένα τραγικό γεγονός της άλλαξε τη ζωή. Έπειτα από μία σπάνια λοίμωξη, το μωρό της πέθανε.

Υπέφερε πολύ. Όμως κατάφερε να ανακάμψει και να γίνει μητέρα για δεύτερη φορά. Απέκτησε ένα αγοράκι, το οποίο τώρα είναι δύο ετών και η Παλόμα το μεγαλώνει μόνη της.

Η φωτογράφος Mihaela Noroc, η οποία γυρίζει τον κόσμο και φωτογραφίζει γυναίκες που έχουν να μας πουν μία ιστορία ζωής, εντυπωσιάστηκε με τον τρόπο που άλλαζε τις πάνες στο μωρό της με το ένα χέρι. Όπως και να κάνει μανικιούρ με τα πόδια της.

Η Παλόμα ζει ως πωλήτρια σε ένα κατάστημα με σουβενίρ. Αν και έχει σπουδάσει πληροφορική και ήταν μία από τις καλύτερες φοιτήτριες στην τάξη της, δεν έβρισκε δουλειά, καθώς οι εργοδότες την έβλεπαν ως ανίκανη να ανταποκριθεί. Όμως, εκείνη τους απέδειξε το αντίθετο.

Όταν η φωτογράφος τη ρώτησε αν όλη αυτή η κατάσταση είναι δύσκολη για εκείνη, απάντησε: «Τίποτα δεν είναι δύσκολο σε αυτή τη ζωή από το να χάνεις ένα παιδί».

Σήμερα, όλες οι καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει δεν της λένε τίποτα, από τη στιγμή που έχει δίπλα της ένα υγιές και χαρούμενο παιδί.

Πηγή: Atlas Of Beauty / Mihaela Noroc