Της έδιναν δύο εβδομάδες ζωής: Μία μαχήτρια 4 μηνών επέστρεψε πιο δυνατή στη ζωή (εικόνες)

«Καλωσόρισες μικρή μας μαχήτρια», έγραφε το πανό έξω από την είσοδο του σπιτιού τους, συνοδευμένο με μπαλόνια.

Η 4 μηνών Θεοδώρα – Μαρία επέστρεψε πιο δυνατή από το ταξίδι της στη Γερμανία.

Η μητέρα της Έλενα Γεωργίου την αποκαλεί «μικρή της κόρη» αφού έχει μόνο ένα λεπτό διαφορά από την μεγάλη δίδυμή της κόρη, την Νεκταρία. Οι δίδυμες της κόρες γεννήθηκαν πρόωρα και αυτή ήταν η πρώτη μάχη που θα έδιναν μαζί.

Η κα Γεωργίου περιέγραψε στο Sigma Live την περιπέτεια της μικρής Θεοδώρας Μαρίας, όταν διαπιστώθηκε σε εξέταση κύησης-στις 18 βδομάδες–  είχε πρόβλημα με στένωση αορτής.

«Λάβαμε εξειδικευμένη παρακολούθηση από ιατρό. Από τον Αύγουστο του 2020 έμεινα στο κρεβάτι και στις συνέχεια παρέμειναν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Τα κορίτσια μου γεννήθηκαν στους τέσσερις μήνες. Η Νεκταρία μου ζύγιζε περίπου 1 κιλό και Θεοδώρα Μαρία 860 γραμμάρια».

Οι δίδυμες έπρεπε να δώσουν την πρώτη τους μάχη. «Αυτή ήταν η μεγάλη μάχη που έπρεπε να δώσουν και στην συνέχεια θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το καρδιακό πρόβλημα της Θεοδώρας Μαρίας», εξηγεί η 33χρονη μητέρα των παιδιών.

Το ταξίδι ζωής στη Γερμανία

Τα δίδυμα κορίτσια έδωσα την μάχη και τα κατάφεραν. Η οικογένεια έπρεπε να πάρει την μεγάλη απόφαση για την Θεοδώρα Μαρία αφού οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν να διπλασιάζεται η στένωση αορτής με την οποία είχε διαγνωστεί.

«Οι πρώτες μας ενδείξεις ήταν πως θα ταξιδεύαμε για Ισραήλ αλλά η μικρή μου έπρεπε να φτάσεις στα δύο κιλά. Σε κάθε ενδεχόμενο ετοιμάσαμε τα διαβατήρια μας και εγκριθήκαμε πολύ νωρίς από το Υπουργείο Υγείας να ταξιδέψουμε άμεσα».

Λόγω των πολιτικών εντάσεων που σημειώνονταν στο Ισραήλ εκείνο το διάστημα η Έλενα μέσω επιστολής της εξέφρασε την ανησυχία της για το ταξίδι προς το Υπουργείο Υγείας. Κάτι που βρήκε σύμφωνους τους αρμοδίους και αποφάσισαν όπως η εγχείρηση της μικρής Θεοδώρας Μαρίας γίνει τελικά σε εξειδικευμένο κέντρο στη Γερμανία.

«Εκεί στη Γερμανία ήμουν ήρεμη. Οι γιατροί –όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα εφημερίδας στη Γερμανία- έδιναν στο παιδί μου δύο εβδομάδες ζωής. Με τη βοήθεια του Θεού αλλά και του αγαπημένου μας γιατρού του Δρ. Ιωάννη Τζανάβαρου όλα στεφθήκαν με επιτυχία. Το γεγονός ότι ο γιατρός μας είναι Κύπριος στάθηκε σημαντικός παράγοντας για εμένα. Ήταν σαν οικογένεια».

Ελπίδα για το σήμερα

Η Έλενα αγκάλιασε τα παιδιά της μετά από τέσσερις μήνες. Ακοίμητος φρουρός στο πλευρό της, ο σύζυγός της, ο οποίος όλο αυτό το χρονικό διάστημα έμεινε πίσω στην Κύπρο, για να προσέχει το δεύτερο παιδί τους.

«Πλέον νιώθω αισιόδοξη. Γνωρίζω πως η Θεοδώρα Μαρία θα είναι ένα παιδί που θα μεγαλώνει με καρδιακά προβλήματα. Εύχομαι να μην χρειαστεί ξανά νέα εγχείρηση. Ότι και να συμβεί θα είμαστε πάντα δίπλα της και δυνατοί».

Ο γιατρός που πήρε τη μεγάλη απόφαση

Ο Κύπριος γιατρός της οικογένειας και Διευθυντής της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Στουτγκάρδης στη Γερμανία πήρε την μεγάλη απόφαση και επιστρέφει στο νησί μας για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα παιδιά.

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Τζανάβαρος τόνισε πως «θα υλοποιήσουμε τις προϋποθέσεις τόσο από ανθρώπινο δυναμικό όσο και από τεχνικό – υλικό δυναμικό για να αντεπεξέλθουμε σε αυτές τις καταστάσεις και να παρέχουμε την ίδια φροντίδα την οποία τα παιδάκια να είχαν στο Ισραήλ ή στη Γερμανία , αυτή είναι απόλυτη δέσμευση μου προσωπική».

Πηγή: Sigmalive