Η 13χρονη Alena Analeigh Wicker μόλις έγινε δεκτή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα

Γνωρίστε την Alena Analeigh Wicker! Τη 13χρονη που έγινε προσφάτως δεκτή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα στο Birmingham Heersink School of Medicine. Οι σπουδές της θα ξεκινήσουν το 2024, μέσω του προγράμματος Burroughs Wellcome Scholars Early Assurance, και αυτό την καθιστά το νεότερο μαύρο άτομο που γίνεται ποτέ δεκτό στην ιατρική σχολή, στην ιστορία των ΗΠΑ.

Αν και είναι πάνω από 10 χρόνια νεότερη από τη μέση φοιτήτρια ιατρικής, η Alena λέει ταπεινά ότι είναι «ακόμα μια κανονική 13χρονη και ότι απλά έχει «εξαιρετικά καλές δεξιότητες διαχείρισης χρόνου και είμαι πολύ πειθαρχημένη». Η μητέρα της, ωστόσο, είπε ότι παρατήρησε πως το παιδί της άρχισε να δείχνει σημάδια από νωρίς, διαβάζοντας μεγάλα βιβλία που δεν ανταποκρίνονταν στην ηλικία της.

Η Alena αυτή τη στιγμή σπουδάζει σε 2 πανεπιστήμια ταυτόχρονα: Στο Arizona State University και στο Oakwood University στο Huntsville της Αλαμπάμα. Έτσι, θα λάβει ταυτόχρονα δύο ξεχωριστά προπτυχιακά πτυχία στις βιολογικές επιστήμες.

Αρχικά ήθελε να εργαστεί για τη NASA, αλλά αφού παρακολούθησε ένα μάθημα, αποφάσισε ότι ήθελε να εργαστεί στην ανοσολογία των ιών για να βοηθήσει ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων κοινοτήτων χαμηλότερου βιοτικού επιπέδου.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε αν θα τα καταφέρουν τα παιδιά μας να αλλάξουν τον κόσμο, η Alena είναι σίγουρα ένα από αυτά που μπορούν να μας κάνουν να ελπίζουμε!

Διαβάστε ακόμα:

Γονείς μηνύουν το TikTok μετά τον θάνατο της 9χρονης κόρης τους από “παιχνίδι-πρόκληση»

«Ζούμε το όνειρό μας»: Κολλητές single μαμάδες συγκατοίκησαν και μεγαλώνουν μαζί τα παιδιά τους

Νέα διάκριση για τον Κύπρο Νικολαΐδη: Παρασημοφορείται σήμερα από τον Νίκο Δένδια