Προπάππους ετών 98 μόλις ολοκλήρωσε το Μάστερ του στην Ιστορία – «Η γνώση είναι ο θησαυρός μου»

Προπάππους ετών 98 μόλις ολοκλήρωσε το Μάστερ του στην Ιστορία - "Η γνώση είναι ο θησαυρός μου"

Ο Τζουζέπε Πατέρνο, στα 98 του χρόνια, έγινε ο γηραιότερος πτυχιούχος στην Ιταλία – για άλλη μια φορά.

Ο Πατέρνο πρόσθεσε ένα Μάστερ στην Ιστορία και τη Φιλοσοφία στο αρχικό πτυχίο που έλαβε από το Πανεπιστήμιο του Παλέρμο πριν από δύο χρόνια.

Η οικογένειά του ανέφερε με υπερηφάνεια, μέσω του Facebook, ότι και πάλι ο 98χρονος παππούς πήρε πολύ υψηλή βαθμολογία. Δεν έχει σκοπό πάντως να ξεκουραστεί ή να πάει διακοπές, αλλά θέλει να γράψει ένα μυθιστόρημα, χρησιμοποιώντας την αγαπημένη του γραφομηχανή.

Αυτή χρησιμοποίησε για να ολοκληρώσει τις εργασίες του στο Πανεπιστήμιο, ενώ για να διαβάσει ζητούσε αντίγραφα από την ύλη που είναι αναρτημένη online.

Ο Πατέρνο γεννήθηκε το 1923 και προερχόταν από μια φτωχή οικογένεια της Σικελίας. Παρότι αγαπούσε τα βιβλία και τη μελέτη δεν κατάφερε να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο όταν ήταν νέος. Υπηρέτησε στο ναυτικό κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και στη συνέχεια έγινε εργάτης στους σιδηροδρόμους.

«Είμαι ένας κανονικός άνθρωπος. Απλά ήθελα να έχω ένα πτυχίο. Και είπα ή τώρα ή ποτέ. Η γνώση είναι ο μοναδικός πραγματικός θησαυρός μου», θα πει ο απίθανος παππούς στο Reuters.

Διαβάστε ακόμα:

Μεγάλη Πυρκαγιά στην Αττική: Διάσπαρτα μέτωπα – Ανυπολόγιστη η καταστροφή

Σοκ: 4χρονος άρχισε να πυροβολεί αστυνομικούς έπειτα από προτροπή του πατέρα του! (video)

Από τα θρανία της Πάφου πρώτοι στο Πανεπιστήμιο Κύπρου: Τι αποκαλύπτουν οι 3 απόφοιτοι;