Γονείς μηνύουν το TikTok μετά τον θάνατο της 9χρονης κόρης τους από “παιχνίδι-πρόκληση»

Γονείς μηνύουν το TikTok μετά τον θάνατο της 9χρονης κόρης τους από “παιχνίδι-πρόκληση"

Περιγράφουν την Arriani ως ένα έξυπνο, μοντέρνο και γενναιόδωρο παιδί. Θυμούνται πόσο της άρεσε να χορεύει. «Αυτή η όμορφη ψυχή ήταν σοφή και έξυπνη παρά τα λίγα χρόνια της. Το μέλλον της ήταν εξαιρετικά λαμπρό. Δεν μπορούμε να μετρήσουμε πόσους ανθρώπους ‘γέμιζε’ με τη χαρά, την ενέργεια και τη μαγνητική της προσωπικότητα», λέει η οικογένειά της, προσθέτοντας ότι λάτρευε τον 5χρονο αδερφό της, αν και «αγαπούσε όλα τα αδέρφια της».

Μετά το θάνατό της, ο πατέρας της βρήκε το ημερολόγιο της 9χρονης Arriani όπου το παιδί έγραφε «πόσο χαρούμενη ήταν». Ίσως αυτό είναι που κάνει την χαμό της ακόμα πιο αβάσταχτο.

Σήμερα, οι γονείς της θέλουν να στείλουν σε όλους τους άλλους γονείς την προειδοποίηση «να παραμείνουν σε επαγρύπνηση σχετικά τις εφαρμογές κοινωνικών μέσων που χρησιμοποιούν τα παιδιά, όπως το TikTok».

Στο Social Media Victims Law Center οι γονείς καταθέτουν μηνύσεις για τα νεκρά παιδιά τους

Η Arriani έφυγε από τη ζωή τον Φεβρουάριο 2021 “παίζοντας” την πρόκληση της “ασφυξίας”. Τον Ιούλιο του 2021 ένα ακόμα κορίτσι, η 8χρονη Lalani Walton από το Τέξας, πέθανε με τον ίδιο τρόπο: Ασφυξία από στραγγαλισμό.

Όλοι αυτοί οι γονείς ελπίζουν, ότι με τις νομικές κινήσεις τους θα μπορέσουν να σταματήσουν αυτή την τραγωδία. «Θέλουμε να γνωρίζουν οι άνθρωποι. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να σώσουμε άλλα παιδιά».

Σε δικαστικά έγγραφα που απέστειλαν στην Los Angeles Times, οι οικογένειες και το Νομικό Κέντρο ισχυρίζονται ότι η Arriani είχε «σταδιακά γίνει εμμονική» με το TikTok. Τον Φεβρουάριο του 2021, ο αδερφός της τη βρήκε «κρεμασμένη από το λουρί του σκύλου της οικογένειας». Αργότερα ξεψύχησε σε τοπικό νοσοκομείο, αφού τέθηκε σε αναπνευστήρα όπου πέθανε αλλεπάλληλα εγκεφαλικά.

Οι γονείς αργότερα ανακάλυψαν, ότι το παιδί έβλεπε πολύ συχνά βίντεο με το «Blackout Challenge» που το TikTok της εμφάνιζε αλλεπάλληλα στην πλατφόρμα.

Αυτή τη στιγμή κατηγορούν, μέσω του δικηγόρου τους, την πλατφόρμα, ότι δεν έχει κάνει τίποτα για να προστατεύσει τα παιδιά από αυτή την “πλύση εγκεφάλου”. Πρόκειται για έναν “μηχανοποιημένο εθισμό” -αυτό που χρησιμοποιούν τα social media και οδηγούν τους χρήστες σε ένα σκρολάρισμα δίχως τέλος.

Πώς θα προστατεύσουμε τα παιδιά μας; Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: “Μια διαρκή πλύση εγκεφάλου για τους κινδύνους αυτών των εφαρμογών και το ψεύτικο lifestyle που προωθούν”.

Διαβάστε ακόμα:

«Ζούμε το όνειρό μας»: Κολλητές single μαμάδες συγκατοίκησαν και μεγαλώνουν μαζί τα παιδιά τους

Νέα διάκριση για τον Κύπρο Νικολαΐδη: Παρασημοφορείται σήμερα από τον Νίκο Δένδια

Αγία Μαρκέλλα: Η άγνωστη ιστορία της 18χρονης που την πόθησε ο ίδιος ο πατέρας της