Γρανίτα ροδάκινο: Μία δροσερή γρανίτα χωρίς ζάχαρη με το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο

Το καλοκαίρι εκτός από τα παγωτά και οι γρανίτες έχουν την τιμητική τους. Είναι πανεύκολες, άκρως δροσιστικές και ελκυστικές για να μάθουν τα παιδιά να τρώνε τα φρούτα τους.

Και το καλοκαίρι τα φρούτα είναι σε αφθονία, με το ροδάκινο να είναι ένα από τα πιο αγαπημένα των παιδιών. Τι καλύτερο λοιπόν από μία γρανίτα ροδάκινο.

Τι θα χρειαστείτε
  • 4 ώριμα ροδάκινα (μεσαίου μεγέθους) κομμένα
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
  • ¼ της κούπας  ζεστό νερό (αν χρειαστεί)
Εκτέλεση

Καθαρίστε τα ροδάκινα και κόψτε τα σε φέτες. Απλώστε τις φέτες σε ένα ρηχό ταψί που έχετε στρώσει με χαρτί ψησίματος και αφήστε στην κατάψυξη για 3 με 4 ώρες.

Όταν είναι έτοιμες τοποθετήστε τις στο μπλέντερ, μαζί με το μέλι και το λεμόνι. Χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα παχύρευστο και απαλό μείγμα. Καταναλώστε αμέσως ή μεταφέρετε σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη και αφήστε να παγώσει για 3 με 4 ώρες.