Γλυκό πορτοκάλι και χυμούς από τα εσπεριδοειδή της αυλής κερνά αυτό το Δημοτικό Σχολείο!

Χυμός πορτοκάλι, χυμός λεμόνι και γλυκό κουταλιού είναι η φετινή παραγωγή από τα εσπεριδοειδή της σχολικής αυλής του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θέρμης. Το μάζεμα ξεκίνησε μέσα στον Ιανουάριο από τους μαθητές. Στη συνέχεια δύο μητέρες μαθητών, η Μαρία και η Βάσω, ανέλαβαν τη μεταποίησή τους και έφτιαξαν χυμούς και γλυκά με τη βοήθεια των παιδιών τους, τα οποία το σχολείο τυποποίησε.

Στην ανακοίνωσή του το σχολείο αναφέρει:

«Πορτοκαλιές υπάρχουν αρκετές στην αυλή του σχολείου. Παλιοί μαθητές μας διηγούνται πως φυτεύτηκαν στην εποχή που ήταν Διευθυντής ο Στρατής Πισπίνης, την δεκαετία του 1930. Μάλιστα τότε κάθε μαθητής είχε χρεωθεί από ένα δέντρο και ήταν υποχρεωμένος κάθε πρωί να κουβαλά νερό με κουβά (από την βρύση της εκκλησίας – γιατί το σχολείο δεν είχε νερό) και να το ποτίζει.

Σαν σχολική μονάδα φροντίζουμε με κάθε τρόπο να κάνουμε τους μαθητές να αγαπήσουν τους γεμάτους βιταμίνες καρπούς των εσπεριδοειδών με πολλούς και διάφορους τρόπους: Με τη «Γιορτή Πορτοκαλιού» (παλιότερα) και με επιδόρπια (φρουτοσαλάτες , πορτοκαλόπιτες κ.λ.π.) που ετοιμάζαμε για τους μαθητές μας κάθε Τρίτη στα πλαίσια του διατροφικού μας προγράμματος.

Τα δυο τελευταία χρόνια (που λόγω κορωνοϊού είναι δεμένα τα χέρια μας) μαζεύουμε τα εσπεριδοειδή, τα τυποποιούμε και τα δίνουμε σαν δώρα σε επισκέπτες και φίλους μας. Τις πρωτοβουλίες μας στηρίζουν τοπικοί παραγωγοί και γονείς, είτε χορηγώντας μας πορτοκάλια, είτε παρασκευάζοντας κάποια από τα σκευάσματά μας, είτε κλαδεύοντας τις πορτοκαλιές.»

Διαβάστε ακόμα:

Ξέρετε ποια είναι η ύψιστη στιγμή μιας αληθινής φιλίας;

Και τα μωράκια μπορεί να έχουν ακμή: Τα συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται

5χρονος “έχασε” τον αντίχειρά του στις σκάλες εμπορικού κέντρου