Ξέρετε ποια είναι η ύψιστη στιγμή μιας αληθινής φιλίας;

Ξέρετε ποια είναι η ύψιστη στιγμή μιας αληθινής φιλίας;

Η ύψιστη στιγμή μιας αληθινής φιλίας, δεν είναι το να σε καλούν στο “πάρτι της χρονιάς” ή σε ένα “σαββατοκύριακο μόνο για κορίτσια”. Δεν είναι να τσουγκρίζετε κρυστάλλινα ποτήρια σαμπάνιας σε ακριβά εστιατόρια ή να φοράτε ασορτί t-shirts στις συναυλίες. Ωραία είναι όλα αυτά και διασκεδαστικά και ξεχωριστά. Όμως δεν είναι αυτά η κορυφαία στιγμή μιας φιλίας. Καθόλου μάλιστα.

Η ύψιστη στιγμή της αληθινής φιλίας είναι να σε καλεί κάποιος στην ΑΛΗΘΕΙΑ του. Είναι να παίρνεις πρόσκληση για τα δύσκολα, τα άσχημα, τα ευαίσθητα, τα αλλόκοτα, τα αλουστράριστα. Να σε προσκαλούν σε ένα σπίτι, όπου ο νεροχύτης είναι γεμάτος βρώμικα πιάτα και τα ασιδέρωτα πιάνουν τον μισό καναπέ.

Είναι να εισέρχεσαι στα δωμάτια του πόνου και των δακρύων. Να προσκαλείσαι στο δωμάτιο του νοσοκομείου, όπου η φίλη σου φορά ακόμα το διχτυωτό εσώρουχο του τοκετού. Να κάθεστε δίπλα δίπλα στο πάτωμα με τις πιο παλιές σας φόρμες και να κλαίτε αγκαλιασμένες. Να κουβαλάς στην καρδιά σου το μυστικό που σου εμπιστεύτηκε. Να ακούς. Να ακούς πραγματικά. Να βρίσκετε χρόνο και χώρο η μία για την άλλη.

Είναι να απαντάς το τηλέφωνο και να συζητάς αυτό που την απασχολεί διεξοδικά. Η ύψιστη στιγμή μιας αληθινής φιλίας δεν βρίσκεται στα υπέροχα οργανωμένα events ή στις έντονα φιλτραρισμένες φωτογραφίες.

Η ύψιστη στιγμή της φιλίας έχει ψεγάδια, είναι αμακιγιάριστη και αληθινή. Είναι στις αφιλτράριστες εικόνες στις οποίες γελάτε τόσο πολύ που φαίνεται το διπλοσάγωνό σας. Είναι να αγαπάτε η μία τα παιδιά της άλλης σαν δικά της. Να την παίρνετε στην αγκαλιά σας όταν κλαίει και να την σφίγγετε με αγάπη. Δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα: Αν έστω και ένας άνθρωπος σε έχει καλέσει στην αλήθεια του, είσαι ευλογημένη. Εκτίμησέ το αυτό.

Βασισμένο στο κείμενο της Jess Johnston / wonderoak.com

Διαβάστε ακόμα:

Και τα μωράκια μπορεί να έχουν ακμή: Τα συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται

5χρονος “έχασε” τον αντίχειρά του στις σκάλες εμπορικού κέντρου

Η Κύπρος ανοίγει την αγκαλιά της και χαρίζει αγάπη σε 55 παιδιά του πολέμου