Οι χειμωνιάτικοι χυμοί που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Σε οποιαδήποτε μορφή κι αν καταναλωθούν, διατηρούν ένα πλούσιο περιεχόμενο σε θρεπτικές ουσίες που δρουν ευεργετικά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ειδικότερα, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής, κάθε άνθρωπος θα πρέπει να καταναλώνει 3-6 μερίδες φρούτων ημερησίως, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι χυμοί.

Η πρόσληψη χυμών είναι πολύ σημαντική μιας και εφοδιάζουν με αντιοξειδωτικές βιταμίνες (π.χ. C), που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, δηλαδή την άμυνα του οργανισμού, προστατεύοντας από ιώσεις και κρυολογήματα, αναφέρει ο Δημήτρης Γρηγοράκης, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος,PhD. Μία εύκολη και γρήγορη εναλλακτική είναι και οι τυποποιημένοι χυμοί, που μπορούν να καταναλωθούν όλες τις ώρες της μέρας, όπου κι αν βρισκόμαστε.

Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι χυμοί το ίδιο, γι’ αυτό είναι καλό να συμβουλευόμαστε πάντα την ετικέτα και να επιλέγουμε εκείνους με τα εξής χαρακτηριστικά:

• 100% φυσικός χυμός από ελληνικά φρούτα
• Χωρίς προσθήκη ζάχαρης
• Χωρίς χρωστικές
• Χωρίς συντηρητικά

Επίσης, οι χυμοί εμπορίου έχουν το πλεονέκτημα ότι μας προσφέρουν τις ευεργετικές ιδιότητες όλων των φρούτων όλες τις εποχές. Έτσι, τώρα το χειμώνα αλλά και όλο το χρόνο μπορούμε να απολαύσουμε τα οφέλη από την κατανάλωση χυμών όπως:

Χυμός Ρόδι
Είναι 100% φυσικός στυμμένος χυμός, πλουσιότερος σε αντιοξειδωτικά (πολυφαινόλες) συγκριτικά με το φρέσκο φρούτο! Έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο χυμός ροδιού, λόγω της υψηλής αντιοξειδωτικής δράσης του, συμβάλλει έναντι των καρδιαγγειακών παθήσεων, της δημιουργίας αθηρωματικής πλάκας, της γήρανσης του δέρματος. Επιπλέον, φαίνεται πως προστατεύει έναντι καρκίνων όπως του προστάτη, του μαστού, του δέρματος, του κόλον και του πνεύμονα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr