Φτιάξτε την πιο εύκολη και νόστιμη κις λορέν σε 5 μόνο βήματα

κις1

Ένα γαλλικό φαγητό που έχει κλέψει τις καρδιές των καλοφαγάδων παγκοσμίως, είναι η κις λορέν.

Η τάρτα στην οποία μπορεί ο καθένας να προσθέσει όποια γέμιση επιθυμεί, είτε γλυκιά είτε αλμυρή, συνήθως μας «τρομάζει», αφού θεωρούμε ότι για να την φτιάξουμε απαιτούνται πολλές ώρες και πολλά, ιδιαίτερα υλικά.

Το κλειδί, όμως, για την πιο νόστιμη κις λορέν είναι – όπως μπορείτε να δείτε στην συνταγή που σας παρουσιάζουμε σήμερα – η απλότητα!

Τι θα χρειαστείτε

  • 200γρ. Φύλλο σφολιάτας
  • 5 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 αυγά, χτυπημένα
  • 1 ½ της κούπας γάλα
  • ¼ κουταλάκι αλάτι
  • 1 ½ της κούπας τριμμένη γραβιέρα
  • 1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Αφήστε το φύλλο να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ο. Στρώστε το φύλλο σε αντικολλητικό ταψί και τρυπήστε το με ένα πιρούνι. Ψήστε για περίπου 8 λεπτά και μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160ο.

Βήμα 2: Σε ένα τηγανάκι τσιγαρίστε το μπέικον. Και κάντε το ίδιο και για το κρεμμύδι.

Βήμα 3: Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αυγά, το γάλα και το αλάτι. Προσθέστε το μπέικον και τα αυγά. Σε ένα διαφορετικό σκεύος ανακατέψτε το τυρί με το αλεύρι.

Βήμα 4: Στη συνέχεια ανακατέψτε καλά τα δύο μείγματα.

Βήμα 5: Περιχύστε το ζεστό φύλλο με το μείγμα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35 με 40 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει για λίγο πριν το σερβίρισμα.

Διαβάστε επίσης:

Φτιάξτε τα πιο τέλεια σπανακοπιτάκια σαν του Κρονκ από την ταινία «Ο Αυτοκράτορας έχει κέφια»

Κοτόταρτα με πράσα και βρόμη