Κοτόταρτα με πράσα και βρόμη

Μια πίτα είναι ό,τι πρέπει για να αλλάξουμε γεύση αυτή την εβδομάδα. Εφοδιαζόμαστε φρέσκα και, ει δυνατόν βιολογικά υλικά, και ξεκινάμε.

Υλικά

1 πακέτο φύλλο για τάρτα

1 φλιτζ. ρύζι

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες

200 γραμμ. μανιτάρια της αρεσκείας μας

1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό

2 φλιτζ. τυρί γκούντα, τριμμένο

2 αβγά

1/2 φλιτζ. βρόμη

1/2 κοτόπουλο, βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτι (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ψητό).

Εκτέλεση

Αλείφουμε με λαδάκι μία ταρτιέρα. Στρώνουμε το φύλλο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε μια στρώση ρύζι. Ψήνουμε στο φούρνο, στους 180 C για 15 λεπτά.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τα πράσα σε ελαιόλαδο. Προτού μαλακώσουν καλά, προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν όλα τα υλικά και να πιουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια, απομακρύνουμε από τη φωτιά το τηγάνι. Σε μπολ, χτυπάμε τα αβγά με το γιαούρτι, το τυρί και τη βρόμη. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στα σοταρισμένα λαχανικά και στο τέλος προσθέτουμε και το μαγειρεμένο κοτόπουλο. Ανακατεύουμε καλά.

Βγάζουμε τη ζύμη της τάρτας από το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το ρύζι και στρώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 C, περίπου μισή ώρα. Πριν βγάλουμε την τάρτα, ελέγχουμε αν έχει ψηθεί η ζύμη.