Επιστροφή στα σχολεία χωρίς μάσκες αλλά με… τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους!

Επιστροφή στα σχολεία χωρίς μάσκες αλλά με... τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους!

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στα σχολεία έχει ξεκινήσει και οι ανακοινώσεις του Υπ. Παιδείας για πλήρη ετοιμότητα των σχολικών μονάδων δίνουν και παίρνουν. Τι γίνεται, όμως, με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού;

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπ. Υγείας, μαθητές και εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στα σχολεία με την προαιρετική χρήση προστατευτικής μάσκας αλλά και με σύσταση για διενέργεια rapid ή self test.

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα σχολεία

Ωστόσο, μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο, ο σύμβουλος επικοινωνίας του υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, αποκάλυψε πως κάθε εβδομάδα, θα επιλέγονται τυχαία δύο σχολεία, στα οποία θα διενεργούνται τυχαίοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από μονάδες του Υπουργείου Υγείας.

Σημείωσε μάλιστα πως όταν παρατηρείται διασπορά του ιού, θα επαναλαμβάνεται η διαδικασία εξέτασης και θα λαμβάνονται τα δέοντα μέτρα.

Χωρίς μάσκα – ΜΕ τεστ

Μπορεί η χρήση μάσκας να είναι προαιρετική στα σχολεία, ωστόσο σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, εντός της πρώτης εβδομάδας επιστροφής στα σχολεία, θα παραχωρηθεί δωρεάν στους μαθητές Δημοτικής και Προδημοτικής Εκπαίδευσης, μία συσκευασία με πέντε self test.

Διαβάστε ακόμα:

Έγκυος η Κλέλια Γιασεμίδου! Το φανταστικό βίντεο της μεγάλης αποκάλυψης

Δύο κλήσεις πήρε ανήλικος που «πετούσε» στον αυτοκινητόδρομο με την Porsche και συνοδηγό τη… μαμά του!

Σάλος με την 33χρονη influencer που φωτογραφήθηκε φορώντας στρινγκ με τον έφηβο γιο της -Πώς αποστόμωσε τους πάντες η ίδια