Επιστροφή μαθητών στα σχολεία: Τα μέτρα που αποφάσισε η Επιτροπή

Επιστροφή μαθητών στα σχολεία: Τα μέτρα που αποφάσισε η Επιτροπή

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη επιστημόνων και Υπουργού Υγείας, στο πλαίσιο της οποίας μελετήθηκε ο οδικός χάρτης διαχείρισης της πανδημίας και η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times, στο τραπέζι τέθηκε η στρατηγική που θα ακολουθήσει το αρμόδιο Υπουργείο για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, η συχνότητα διενέργειας τεστ δειγματοληπτικά, καθώς και η διαχείριση των κρουσμάτων στα νοσοκομεία. Οι τελικές αποφάσεις, βέβαια, θα παρθούν στα τέλη Αυγούστου.

Με αρνητικά τεστ και μάσκες η επιστροφή στα σχολεία

Όσον αφορά το θέμα της επιστροφής μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία, όπως πληροφορείται η Cyprus Times, εισήγηση των ειδικών είναι η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες με αρνητικά covid τεστ ανά χείρας -24 ή 48ωρών- ενώ οι επιστήμονες εισηγήθηκαν επίσης όπως παραμείνουν και οι μάσκες σε εσωτερικούς χώρους προκειμένου να αποφευχθούν αλυσίδες μετάδοσης.

Σκέψεις γίνονται και για τον τρόπο που θα συνεχιστούν τα τεστ στα σχολεία, με τους ειδικούς να συστήνουν στοχευμένους ελέγχους σε περιπτώσεις μαζικών κρουσμάτων σε μία σχολική μονάδα. Δεν αποκλείεται να γίνονται και κάποιοι τυχαίοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι αλλά όχι στη συχνότητα των προηγούμενων χρόνων.

Διαβάστε ακόμα:

Δικαστική υπόθεση στην Πάφο ανοίγει τον δρόμο για το shared parenting

Ισόβια σε vegan μάνα για τον θάνατο του μωρού της – Υποσιτισμένα και χωρίς δόντια τα υπόλοιπα παιδιά της

Μητέρα σε σοκ καθώς βλέπει στις κάμερες ασφαλείας άνδρα να μπαίνει στο δωμάτιο της κόρης της