7 υπέροχα βιβλία που προετοιμάζουν το παιδί για το σχολείο

7 υπέροχα βιβλία που προετοιμάζουν το παιδί για το σχολείο

Λίγες μόνο ημέρες απομένουν μέχρι την επιστροφή των παιδιών μας στα σχολεία και ενώ για τις περισσότερες οικογένειες αυτό σημαίνει απλά επιστροφή στη ρουτίνα, για κάποιες αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο! Τα παιδάκια που ετοιμάζονται να πάνε τώρα για πρώτη φορά στο σχολείο, αυτά που θα κάνουν το μεγάλο βήμα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό ή έστω όσα δυσκολεύονται με τις αλλαγές και τους αποχωρισμούς μπορεί ήδη να νιώθουν μια κάποια αγωνία.

Για αυτά ακριβώς τα παιδιά αγαπημένοι Έλληνες και ξένοι συγγραφείς έγραψαν υπέροχες ιστορίες που υπόσχονται να κάνουν την επιστροφή στο σχολείο πολύ πιο ομαλή. Διανύουμε, λοιπόν, την ιδανική περίοδο για να διαβάσουν τα παιδιά μας αυτά τα όμορφα παραμύθια…

Δεν πάω σχολείο

Ο Λέανδρος, το μικρό λιονταράκι, ούτε να ακούσει δεν ήθελε για το σχολείο. Και τι δε σκαρφιζόταν για να μην πάει! Μέχρι που μια μέρα μια έκπληξη τον έκανε να αλλάξει γνώμη για πάντα… Μια τρυφερή ιστορία που θα βοηθήσει τα παιδάκια να προσαρμοστούν τον πρώτο καιρό στο σχολικό περιβάλλον.

 Όλα όσα θες να ξέρεις για το σχολείο… πριν ακόμη πας!

Ο Λέλο, η Καίτη, ο Μπόµπι, η Μάντυ και η Ράνια µόλις άρχισαν το σχολείο!
Ακολούθησέ τους και δες τι έχουν να σου πουν. Θα µάθεις τα πάντα για το σχολείο… πριν ακόµη πας!

 Ο Τίμος πηγαίνει στο σχολείο

Ο Τίμος το αγαπημένο λαγουδάκι πάει σχολείο. Μια ιστορία για την πρώτη μέρα στο σχολείο, πολλές δραστηριότητες και ένα παιχνίδι για να παίξεις!

 30 ιστορίες περιμένοντας ν’ ανοίξουν τα σχολεία

Η πρώτη μέρα στο σχολείο, τα πρώτα διαλείμματα, οι καινούριοι φίλοι, τα ομαδικά παιχνίδια, το μεσημεριανό φαγητό, η μεσημεριανή ξεκούραση…Τριάντα ιστορίες λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία! Μια όμορφη συλλογή ιστοριών µε υπέροχες εικόνες, που έχει σκοπό να σας προετοιμάσει για την πρώτη μέρα στο σχολείο!

 Πόσο μ’ αρέσει το σχολείο!

Υπάρχουν τόσοι λόγοι για να σου αρέσει το σχολείο! Σε κάθε σελίδα θα βρεις κι από έναν. Ένα βιβλίο που βοηθάει τα μικρά παιδιά στην προσαρμογή στο Νηπιαγωγείο, με έξυπνες και διασκεδαστικές ρίμες που κάνουν την ανάγνωση παιχνίδι.

 Οι πειρατές δεν πηγαίνουν στο σχολείο

Μία απίστευτα αστεία ιστορία, κατάλληλη για όλους τους μικρούς πειρατές που ετοιμάζονται για το σχολείο.

Τι κάνουν τα πρωτάκια;

Η Νεφέλη, η ηρωίδα του βιβλίου της εκπαιδευτικού Αντιόπης Φραντζή, περιγράφει την πρώτη της μέρα στο σχολείο. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Το δημοτικό σχολείο μοιάζει  υπερβολικά μεγάλο και αφιλόξενο. Ένας απρόσκλητος φτερωτός επισκέπτης όμως, θα μετατρέψει την πρώτη μέρα στο σχολείο σε μια αξέχαστη εμπειρία!

Διαβάστε ακόμα:

Άντρεα Κυριάκου: Το εντυπωσιακό Baby Shower πριν γίνει μαμά για δεύτερη φορά!

Εφιάλτης: Της άρπαξαν το μωρό μέσα στο σούπερ μάρκετ την ώρα που ψώνιζε (βίντεο)

Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή: Μεγάλη επιχείρηση για απόσυρση επικίνδυνων παιδικών ενδυμάτων