Τα σχολεία εργοτάξια της νέας χρονιάς: Μάχη με το χρόνο

Οι εργασίες που γίνονται σε πάνω από 40 σχολεία παγκύπρια, έχουν ως αποτέλεσμα το πρώτο κουδούνι να χτυπήσει και σε πολλά σχολεία θα γίνονται εργασίες συντήρησης, ανακαίνισης, αναβάθμισης ή επέκτασης.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, συνολικά σε 30 σχολεία θα πραγματοποιούνται εργασίες, με αποτέλεσμα να μετατρέπονται σε εργοτάξια. Έτσι, σε αυτά τα σχολεία τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται με μουσική υπόκρουση από τους εκσκαφείς ή τα εργαλεία των μαστόρων, που θα εργάζονται ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες που πρέπει. Στη λίστα των σχολείων, τα οποία θα είναι εργοτάξια τη νέα σχολική χρονιά, βρίσκονται και τα ονόματα μονάδων, που και την περσινή αντίστοιχη περίοδο, δέχονταν επισκευές, όπως είναι το Β’ Δημοτικό Σχολείο Γερίου και το Β’ Δημοτικό Σχολείο Λατσιών. Το ευτύχημα είναι ότι οι εργασίες στο Παγκύπριο Γυμνάσιο έχουν ολοκληρωθεί και το σχολείο έχει επιστρέψει στην προηγούμενη του κατάσταση.

οι δαπανεσ

Πάντως, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, σε 13 σχολεία θα γίνονται έργα συνολικής δαπάνης €7,000,000 περίπου και αναμένονται να ολοκληρωθούν πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ στα 30 σχολεία, στα οποία θα συνεχιστεί η υλοποίηση των έργων και κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς, θα είναι συνολικής δαπάνης €142,000,000 περίπου. Το θέμα των εργασιών εντός των σχολικών μονάδων, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όταν θα είναι και γεμάτες με μαθητές, έχει απασχολήσει τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, καθώς το θέμα άπτεται της ασφάλειας των παιδιών.

Στη λίστα που έχει δώσει στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας, μεταξύ άλλων βρίσκονται τα σχολεία:

-Β’ Τεχνική Σχολή Λεμεσού

-Ειδική Σχολή Αποστόλου Λουκά και Αναρρωτήριο Ερυθρού Σταυρού στη Λεμεσό

-Β’ Δημοτικό Σχολείο Γερίου

-Β’ Δημοτικό Σχολείο Λατσιών

-Δημοτικό Σχολείο Ανάγειας

-Δημοτικό Σχολείο Αθηένου

-Γυμνάσιο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στην Αγλαντζιά

-Β’ Δημόσιο Νηπιαγωγείο Μακεδονίτισσας

-Γ’ Τεχνική Σχολή Λευκωσίας

-Γυμνάσιο Δροσιάς

-Δημοτικό Σχολείο Βρυσούλων

-Β’ Δημοτικό Σχολείο Ύψωνα

Πηγή: https://reporter.com.cy/

Διαβάστε επίσης:

Τεράστια επιτυχία: Οι αθλητές μας ζουν το όνειρο τους, οι κόποι τους ανταμείβονται

Πότε το νερό μπορεί να μπει στη διατροφή του βρέφους;