Δύο κλήσεις πήρε ανήλικος που «πετούσε» στον αυτοκινητόδρομο με την Porsche και συνοδηγό τη… μαμά του!

Δύο κλήσεις πήρε ανήλικος που "πετούσε" στον αυτοκινητόδρομο με την Porsche και συνοδηγό τη... μαμά του!

Το όνειρο έζησε για μερικά λεπτά ένας 17χρονος, αφού «πέταξε» στον αυτοκινητόδρομο με περισσότερο από 170 χιλιόμετρα/ώρα, οδηγώντας μια Porsche Panamera, μέχρι που… τον σταμάτησε η αστυνομία για υπερβολική ταχύτητα και του έκοψε κλήση. Αυτό, όμως, που άφησε τους αστυνομικούς με το στόμα ανοιχτό ήταν, ότι το παιδί είχε στο πλευρό του τη μαμά του!

Όλα αυτά συνέβησαν στη Γερμανία, όπου η αστυνομία έπιασε δύο φορές τον εν λόγω ανήλικο για υπερβολική ταχύτητα, με τη μητέρα του στη θέση του συνοδηγού.

Τη δεύτερη φορά η Αστυνομία τον σταμάτησε στις 25 Αυγούστου. Εκείνη τη μέρα ο νεαρός «μετρήθηκε» να πηγαίνει με 165 χλμ./ώρα σε δρόμο με όριο τα 80 χλμ./ώρα. Ελέγχοντας τα χαρτιά του 17χρονου, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως λίγες μέρες πριν η τροχαία τον είχε σταματήσει και πάλι για υπερβολική ταχύτητα, στον αυτοκινητόδρομο Α13 από το Βερολίνο με κατεύθυνση τη Δρέσδη.

«Πετούσε με 219 219 χλμ./ώρα»

Την πρώτη φορά, το όριο ήταν 120 χλμ./ώρα και ο νεαρός πιάστηκε από το ραντάρ να πηγαίνει με 219 χλμ./ώρα! Μετά την βεβαίωση της παράβασης και την κλήση των 800 ευρώ, ο 17χρονος που -όπως ορίζει ο νόμος- είχε στο διπλανό κάθισμα τη μητέρα του (!) συνέχισε προς τον προορισμό του. Μετά τη δεύτερη παράβαση, το πρόστιμο ήταν 1.600 ευρώ και τρίμηνη απαγόρευση οδήγησης, ενώ ο γρήγορος νεαρός, θα παραμείνει σε τέτοιο καθεστώς διπλώματος (με επίβλεψη από ενήλικο) για δύο ακόμα χρόνια.

Το θέμα που έχει ανοίξει η αστυνομία, η οποία προχωρά και στη σχετική έρευνα, είναι αν ο νεαρός –προφανώς με τις «ευλογίες» της μαμάς του- οδηγούσε τόσο γρήγορα στο πλαίσιο κάποιας κόντρας. Αν αποδειχτεί κάτι τέτοιο, το κατηγορητήριο που θα τον βαρύνει θα έχει να κάνει με σοβαρότερο αδίκημα και οι ποινές θα είναι πολύ πιο αυστηρές. Επιπτώσεις θα έχει και η μητέρα του που έως τώρα, είχε «πέσει στα μαλακά» σε ό,τι αφορά την ευθύνη της ως συνοδός και επιβλέπων του ανήλικου οδηγού.

Διαβάστε ακόμα:

Σάλος με την 33χρονη influencer που φωτογραφήθηκε φορώντας στρινγκ με τον έφηβο γιο της -Πώς αποστόμωσε τους πάντες η ίδια

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα: Σχεδόν έτοιμο το Πάρκο για ΑμεΑ στο Γερί! (φωτος)

Η εκκλησία Πάφου κάνει έρανο για να συντηρηθεί σχολείο στην Ίμβρο!