Ένα παραμύθι αφιερωμένο στις δίδυμες Σοφία και Βασιλική που χάθηκαν αγκαλιασμένες στη φωτιά στο Μάτι

Ένα παραμύθι αφιερωμένο στις δίδυμες Σοφία και Βασιλική που χάθηκαν αγκαλιασμένες στη φωτιά στο Μάτι

Τρία χρόνια πέρασαν από την τραγωδία στο Μάτι. Μια τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους. Ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν από την φονική πυρκαγιά.

Όπως η οικογένεια Φιλιπποπούλου με την τραγική ιστορία των 9χρονων δίδυμων κοριτσιών, Σοφίας και Βασιλικής, που χάθηκαν αγκαλιασμένες στην πύρινη λαίλαπα μαζί με τον παππού και τη γιαγιά στο οικόπεδο της φρίκης, στην προσπάθειά τους να σωθούν προς τη θάλασσα. Όλοι ήλπιζαν ότι τελικά οι γονείς τους θα τα έβρισκαν ζωντανά, ωστόσο ο επίλογος ήταν ο πλέον τραγικός που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Ο Γιάννης Φιλιππόπουλος, o πατέρας των κοριτσιών είχε εμφανιστεί τότε στην τηλεόραση και έλεγε ότι αγνοούνται τα δίδυμα κορίτσια του, 9 ετών, μαζί με τον παππού και τη γιαγιά. Ο  πατέρας αναζητούσε τα παιδιά και τους γονείς του χωρίς αποτέλεσμα. Πήγε σε νοσοκομεία, πήγε παντού αλλά δεν μπόρεσε να τα βρει. Πήγε ακόμη και στην ιατροδικαστική υπηρεσία, έκανε εξέταση DNA, για την αναγνώριση πτωμάτων. Ο τραγικός επίλογος όμως είχε γραφτεί. Έτσι το θέλησε η μοίρα… να γεννηθούν και να πεθάνουν μαζί.

Ένα παραμύθι αφιερωμένο στη μνήμη τους

Ένα παραμύθι αφιερωμένο στη μνήμη των δίδυμων Σοφίας και Βασιλικής που χάθηκαν αγκαλιασμένες στη φωτιά στο Μάτι

Ο γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων και στρατιωτικός, Παναγιώτης Δημητρόπουλος, που οι ιστορίες που παραδίδει στα παιδιά αποτελούν μαθήματα ζωής καθώς έχει γράψει μια σειρά από ποιοτικά παιδικά αναγνώσματα, στο νέο του παραμύθι με τίτλο «Πρόσεχε τι εύχεσαι» όπως αποκάλυψε οι δύο πρωταγωνίστριες που είναι Νεράϊδες θα έχουν τιμής ένεκεν τα ονόματα της Βασιλικής και της Σοφίας, που «χάθηκαν» στο Μάτι.

Του ευχόμαστε από καρδιάς καλοτάξιδο και αναμένουμε να το διαβάσουμε με μεγάλη προσμονή!

Πηγή: Infokids.gr

Διαβάστε επίσης:

«Μαμά, μπαμπά, όταν με πας σχολείο, μη φύγεις χωρίς να με χαιρετήσεις»

«Δεν με συγκινεί η πρώτη μέρα στο σχολείο. Είχα «κακούς συμμαθητές» και «κακούς δασκάλους»»