Θησαυρός στη μούχλα: Χιλιάδες βιβλία σαπίζουν σε κούτες στην Σεβέρειο Βιβλιοθήκη

Θησαυρός στη μούχλα: Χιλιάδες βιβλία σαπίζουν σε κούτες στην Σεβέρειο Βιβλιοθήκη

Ένα τεράστιο πρόβλημα φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί στη Σεβέρειο Βιβλιοθήκη με χιλιάδες βιβλία να βρίσκονται καταχωνιασμένα σε κιβώτια.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», υποστηρίζει ότι έχουν καταστραφεί αρκετά βιβλία λόγω μούχλας, ενώ επιτόπιο έλεγχο έκανε χθες η Επιτροπή Παιδείας.

Οπως επισημαίνει το Sigmalive, o Διευθυντής του Παγκύπριου Γυμνασίου Λοΐζος Σέπος,  εξήγησε ότι λόγω της ανακατασκευής του κτιρίου, 80.000 βιβλία μεταφέρθηκαν στις αποθήκες της Αρχιεπισκοπής με αποτέλεσμα να υπάρξει ζημιά σε περίπου 100 βιβλία λόγω μούχλας.

«ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΚΟΛΛΗΣΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΜΒΕΡΣΑΣ»

Ο κ. Σέπος διευκρίνισε ότι τα βιβλία επέστρεψαν στη Σεβέρειο βιβλιοθήκη, αλλά παραμένουν σε κούτες εξαιτίας της έλλειψης βιβλιοθηκών. Συμπλήρωσε ότι έχουν παραγγελθεί οι βιβλιοθήκες, αλλά έχουν κολλήσει στο λιμάνι της Αμβέρσας λόγω των προβλημάτων με την πανδημία του κορωνοϊού. «Εντός των επόμενων ημερών θα λυθεί το ζήτημα», συμπλήρωσε.

Ακόμη ένας σκόπελος για τη Σεβέρειο Βιβλιοθήκη είναι το ζήτημα με τους βιβλιοθηκονόμους. Όπως εξήγησε, χρειάζονται τουλάχιστον δύο μόνιμοι, ειδικευμένοι βιβλιοθηκονόμοι, καθώς η βιβλιοθήκη φιλοξενεί βιβλία μιας άλλης εποχής. «Έχουμε εφημερίδες από 1920», πρόσθεσε ο κ. Σέπος.

Καταληκτικά ο Διευθυντής του Παγκύπριου Γυμνασίου επεσήμανε ότι υπάρχει ζήτημα και με τους Διδακτορικούς και Μεταπτυχιακούς φοιτητές που αναζητούν διάφορα βιβλία και δεν μπορούν να τους βοηθήσουν.

Πηγές: Φιλελεύθερος, Sigmalive

Διαβάστε επίσης:

Ένα παραμύθι αφιερωμένο στις δίδυμες Σοφία και Βασιλική που χάθηκαν αγκαλιασμένες στη φωτιά στο Μάτι

Διάβασμα στο σπίτι: Δάσκαλος δίνει πολύτιμα tips για την πιο αποτελεσματική μελέτη του παιδιού

Ο άνθρωπος που έσωσε μία γενιά πρόωρων μωρών κάνοντας τις… θερμοκοιτίδες αξιοθέατο