Διά βίου μάθηση και εκπαίδευση όλων των παιδιών χωρίς αποκλεισμούς ζητεί το Hope for Children

Διά βίου μάθηση και εκπαίδευση όλων των παιδιών χωρίς αποκλεισμούς ζητεί το Hope for Children

Να αναλάβουν δράση για την ποιοτική και δια βίου μάθηση όλων των παιδιών, καλεί την Κυβέρνηση και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς η ΜΚΟ “Hope For Children” CRC Policy Center, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας για την Εκπαίδευση, με κύριο μήνυμα: «Επενδύουμε στην εκπαίδευση, επενδύουμε στο μέλλον».

Η εκπλήρωση του δικαιώματος στην εκπαίδευση απαιτεί επενδύσεις που στοχεύουν στην παροχή κατάλληλης και χωρίς αποκλεισμούς εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση, την προέλευση, καταγωγή ή οποιασδήποτε αναπηρία μπορεί να έχουν, αναφέρει, σε ανακοίνωση της η ΜΚΟ.

Προστίθεται ότι η UNESCO καλεί τις κυβερνήσεις των μελών της και όλους τους εταίρους της να θέσουν την ποιοτική εκπαίδευση ως κύρια προτεραιότητα, παγκοσμίως.

Προκειμένου να επιταχυνθεί η πρόοδος προς όλους τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχουν τεθεί από την ατζέντα του ΟΗΕ για το 2030, η εκπαίδευση χρειάζεται να τεθεί ως προτεραιότητα. Η δια βίου, ποιοτική εκπαίδευση μπορεί να δώσει στα παιδιά τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών με την ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων για να εργοδοτηθούν σε αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας με δυνατότητα συνεχούς ανάπτυξης.

Αφουγκραζόμενοι το μήνυμα της UNESCO, το Hope For Children ζητά από την Κυβέρνηση και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβουν δράση.

Το Hope For Children υποστηρίζει τον σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών που προωθούν την ποιοτική και δια βίου μάθηση καθώς, όπως αναφέρει, «μαζί μπορούμε να συνδημιουργήσουμε νέους τρόπους μάθησης και υλικό διδασκαλίας με γνώμονα τις ανάγκες των παιδιών».

Σημειώνει ότι «επενδύοντας στην εκπαίδευση ως το ισχυρότερο μέσο που έχουμε για να εξαλείψουμε το κύκλο της φτώχειας, της βίας και των ανισοτήτων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όλο και πιο συχνά στη μαθητική κοινότητα, επενδύουμε στο μέλλον. Στο μέλλον κάθε παιδιού. Εξοπλίζοντας κατάλληλα τη νεολαία για το μέλλον μπορούμε να μεταμορφώσουμε το μέλλον».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Hope For Children CRC Policy, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.uncrcpc.org.cy ή να καλέσετε στο 22 103234.

Διαβάστε επίσης:

«Θυμάσαι την ποδιά της γιαγιάς; Ήταν το τέλειο μαξιλάρι για να στεγνώνει δάκρυα»

«Ήμουν το κοριτσάκι με το κόκκινο παλτό της Λίστας του Σίντλερ… Στοίχειωσε τη ζωή μου»

10 tips για να βελτιώσετε το νοητικό επίπεδο του παιδιού από μικρή ηλικία