Αν θα μπορούσαμε να δώσουμε τον τίτλο «πρότυπο» σε μία νεαρή κοπέλα, τότε αυτή θα ήταν η Maggie Grout.
Η ιστορία της αποτελεί έμπνευση για κάθε κορίτσι και κάθε γυναίκα, και αξίζει ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας να τη μάθουμε όλοι.
Η Maggie βρέθηκε εγκαταλελειμμένη ως μωρό μέσα σε ένα καλαθάκι από έναν εργαζόμενο ορφανοτροφείου. Γεννήθηκε σε μία πολύ φτωχή οικογένεια, που προφανώς την εγκατέλειψε, γιατί δεν μπορούσε να τη μεγαλώσει.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η ζωή, όμως, δεν την άφησε μόνη, καθώς υιοθετήθηκε από Αμερικανούς γονείς, σε ηλικία 18 μηνών.
«Κανένα παιδί χωρίς εκπαίδευση»
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η Μάγκι ονειρευόταν πάντα να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο. Ούσα υιοθετημένη, ένιωθε, ότι αν δεν είχε βρει μία οικογένεια, ότι θα έχανε πολλές από τις ευκαιρίες που της δόθηκαν μέσα σε αυτή. Ειδικότερα, σκεφτόταν, πως, αν είχε μεγαλώσει στο ορφανοτροφείο στην αγροτική εκείνη περιοχή της Κίνας, μπορεί να μην της είχε δοθεί η δυνατότητα για μία υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης.
Και στην εποχή της τεχνολογίας, ενόσω οι τριδιάστατες εκτυπώσεις άρχισαν να κερδίζουν έδαφος και δημοφιλία, η Μάγκι σκεφτόταν, πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτήν την τεχνολογία για να υποστηρίξει την αποστολή της.
Ανήσυχο πνεύμα και με απώτερο στόχο να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς εκπαίδευση, στα 15 της χρόνια ίδρυσε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Thinking Huts, που χτίζει σχολεία σε αναπτυσσόμενες περιοχές.
Και τον Απρίλιο του 2022 το πρώτο σχολείο της έγινε πραγματικότητα και εγκαινιάστηκε στη Μαδαγασκάρη.
Όπως είχε αναφέρει η 22χρονη σήμερα Μάγκι σε συνέντευξή της, καθόταν στο γραφείο του θετού μπαμπά της και εξέφραζε την ενόχλησή της για τους ανθρώπους που όλη την ώρα μιλούν για τα προβλήματα στον κόσμο, αλλά δεν μπαίνουν στον κόπο να βρουν λύσεις, τουλάχιστον αρκετοί από αυτούς.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
«Σκεφτόμουν πολλούς τρόπος και έτσι σκέφτηκα να δημιουργήσω το Thinking Huts, λόγω της δικής μου εμπειρίας. Υιοθετήθηκα από την Κίνα και είχα πολλές ευκαιρίες για πρόσβαση στην εκπαίδευση», σημείωσε.
«Όλα άρχισαν, όταν ήμουν 15 ετών και κάτι μου έκανε κλικ στο μυαλό του τύπου: Γιατί να μην κάνουμε σχολεία εκτυπωμένα 3D; Και θα καλύψουμε αυτήν την ανάγκη σύντομα και ουσιαστικά θα μειώσουμε το κόστος», ανέφερε.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Όνειρό της είναι να συγκεντρώσει όσες περισσότερες πηγές για να μπορεί να προσφέρει όσο το δυνατό μεγαλύτερη πρόσβαση στην εκπαίδευση για τις μελλοντικές γενιές.
Της το ευχόμαστε.
Διαβάστε επίσης:
Αδιανόητοι γονείς τύλιξαν το 2χρονο παιδί τους με μεμβράνη, επειδή… γκρίνιαζε (vid)
Η συγκινητική πρωτοβουλία της Ομόνοιας για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη