Δεν έχετε δει πιο εντυπωσιακό νηπιαγωγείο από αυτό που παρουσιάστηκε στην Κίνα!

Δεν έχετε δει πιο εντυπωσιακό νηπιαγωγείο από αυτό που παρουσιάστηκε στην Κίνα!

Ένα νηπιαγωγείο βγαλμένο από παραμύθι επιστημονικής φαντασίας δημιουργήθηκε στην περιοχή Huzhou της Κίνας, με κεντρική ιδέα τον τρόπο που λειτουργεί ένα μουσείο: Το να μαθαίνεις βλέποντας. Καταλαμβάνει μια έκταση 12.800 τ.μ. και στόχο έχει να επαναφέρει την εκπαίδευση στην ουσία της, αποτελώντας μια πλατφόρμα για να αναπτυχθούν τα παιδιά φυσικά, ανεξάρτητα και ελεύθερα.

“Όπως σε ένα μουσείο, ο αρχιτέκτονας θέλησε να φτιάξει ένα σχολείο στο οποίο με το που μπαίνει το παιδί να διεγείρονται οι αισθήσεις του -να αιχμαλωτίζεται το συναίσθημα. Θέλοντας να δημιουργήσει έναν ονειρικό χώρο για τα παιδιά, σχημάτισε έτσι το πάτωμα και τα ταβάνια, ώστε να θυμίζουν αφράτα σύννεφα. Τελικός στόχος ένα σχολείο γεμάτο αγάπη και ελευθερία. Ένα ‘μουσείο’ αφιερωμένο από τον σχεδιαστή στα παιδιά”, λέει η αρχιτεκτονική ομάδα x+living.

Τα παιδιά εισέρχονται στο σχολείο από ένα λόμπυ, το οποίο φωτίζεται από έξι λάμπες που θυμίζουν αστέρια, παραπέμποντας στο μυστήριο της αστρονομίας. Τα παιδιά έτσι κατανοούν την απεραντοσύνη του σύμπαντος, λίγο πριν ακολουθήσουν τον διάδρομο που οδηγεί στις τάξεις και τις λειτουργικές αίθουσες. Στον διάδρομο αυτό εκτίθενται τα καλλιτεχνικά έργα των παιδιών, αλλά και τα επιστημονικά τους πειράματα.

Ένας φουτουριστικός παράδεισος

Ο ιδιωτικός παιδικός σταθμός κάνει τα παιδιά να νιώθουν, ότι περπατούν στα σύννεφα. Είναι σχεδιασμένο γεμάτο καμπύλες, έχει παλ χρώματα, μια απίστευτη πισίνα και πολύ λίγα παράθυρα, προκειμένου ο αέρας που μπαίνει μέσα στο σχολείο να μπορεί να καθαρίζεται.

Η αίθουσα εκδηλώσεων έχει καθίσματα που παραπέμπουν σε μακαρόν και κάθε του γωνιά είναι φτιαγμένη έτσι, ώστε να αφήσει στα παιδιά τις καλύτερες αναμνήσεις από το σχολείο τους.

Διαβάστε ακόμα:

Έχετε δει πώς ένας τάρανδος αποβάλλει τα κέρατά του; Βίντεο καταγράφει αυτή τη μοναδική στιγμή

Πολύτιμο δώρο ζωής από τον Cans For Kids στα βρεφάκια του Μακάρειου 

Συγκινητικό βίντεο: Μωράκι κέρδισε ξανά τη ζωή μετά από μεταμόσχευση καρδιάς