Δεν θέλουν να εμβολιαστούν… ούτε καν για να σωθεί το παιδί τους – Η απίστευτη «οδύσσεια» ενός 3χρονου

Δεν θέλουν να εμβολιαστούν... ούτε καν για να σωθεί το παιδί τους - Η απίστευτη «οδύσσεια» ενός 3χρονου

Σε σταθερή κατάσταση είναι το 3χρονο αγοράκι που πάσχει από καρδιοπάθεια και του οποίου η επέμβαση στην Γερμανία ακυρώθηκε εξαιτίας του ότι οι γονείς του είναι ανεμβολίαστοι.

Ωστόσο, «το παιδάκι πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα», επισημαίνει ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακαρείου Νοσοκομείου, Αβραάμ Ηλία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους Cyprus  Times, αν και έγιναν όλες οι διευθετήσεις από το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να διακομισθεί το παιδί με air ambulance για εγχείρηση στο εξειδικευμένο κέντρο σήμερα, την τελευταία στιγμή οι Γερμανοί ενημέρωσαν τους γονείς ότι το ταξίδι αναβάλλεται, γιατί δεν μπορούν να δεχθούν τους γονείς εφόσον δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

Επίσης ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να δεχθούν άλλο συνοδό πλην των γονέων του αγοριού.

Το Υπουργείο Υγείας, ανέφερε μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Δρ. Ηλία, έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κλειστεί το ραντεβού, «έχουν κανονιστεί όλα και χθες ειδοποιηθήκαμε ότι δεν μπορούν να δεχθούν το παιδί γιατί δεν εμβολιάστηκαν οι γονείς».

Και επιβεβαίωσε, ότι το Υπουργείο Υγείας ήρθε σε συνεννόηση και με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και με το Ισραήλ και λήφθηκε η ίδια αρνητική απάντηση.

«Δεν θα αφήσουμε τη ζωή του παιδιού να χαθεί»

«Δυστυχώς οι γονείς δεν αλλάζουν γνώμη, δε θέλουν να εμβολιαστούν και ως εκ τούτου το παιδί δε μπορεί να μεταφερθεί στο εξωτερικό» ήταν το σχόλιο του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα για την υπόθεση του μικρού.

«Θα δούμε πώς θα χειριστούμε αυτό το ευαίσθητο θέμα γιατί δεν θα αφήσουμε την ζωή του παιδιού να κινδυνεύσει. Θα δούμε πώς θα χειριστούμε αυτό το ευαίσθητο θέμα γιατί δεν θα αφήσουμε την ζωή του παιδιού να κινδυνεύσει», είπε από την πλευρά του ο Δρ Ηλία.

Οι γονείς που είναι αλλοδαποί εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για το περιστατικό και ότι δεν έγιναν αποδεκτοί από το κέντρο στη Γερμανία, ενώ οι αρμόδιοι προσπαθούν να βρουν λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

Διαβάστε επίσης:

Ακύρωσαν αεροδιακομιδή 3χρονου παιδιού στη Γερμανία – Γιατί δεν το δέχθηκαν ούτε στο Ισραήλ

Συγκινεί ο φόρος τιμής στον Κόμπι Μπράιαντ και την κορούλα του που χάθηκαν στη συντριβή ελικοπτέρου (εικόνες)

«Ήμουν το κοριτσάκι με το κόκκινο παλτό της Λίστας του Σίντλερ… Στοίχειωσε τη ζωή μου»