Έξαρση οξείας γαστρεντερίτιδας σε παιδιά – Τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Έξαρση οξείας γαστρεντερίτιδας σε παιδιά - Τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Οξεία γαστρεντερίτιδα ταλαιπωρεί πολλά παιδιά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με αρκετά από αυτά να χρήζουν νοσηλείας σε παιδιατρικούς θαλάμους.

Μιλώντας στη Cyprus Times ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ. Αβραάμ Ηλία, σημείωσε ότι τα παιδιά αυτά εκδηλώνουν συχνά επεισόδια εμετών και διάρροιες και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις αφυδατώνονται με αποτέλεσμα να χρειάζονται νοσηλεία για να τους χορηγηθεί ενδοφλέβια ενυδάτωση.

«Ένα στα 4 με 5 παιδιά που νοσηλεύονται έχουν συμπτωματολογία. Πρόκειται για συνηθισμένο φαινόμενο αυτή την εποχή και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους γονείς, καθώς στις πλείστες περιπτώσεις οι νοσηλείες είναι ολιγοήμερες. Διαρκεί για 5-7 ημέρες η γαστρεντερίτιδα» είπε.

Τι να προσέξουν οι γονείς

Την ίδια ώρα ο Δρ. Ηλία υπέδειξε στους γονείς ότι αυτές οι λοιμώξεις είναι κολλητικές και θα ήταν καλό εάν παρατηρήσουν στα παιδιά τους συμπτώματα να μην τα παίρνουν σε παιδοκομικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, καθώς γίνεται διασπορά του ιού και σε άλλα παιδιά. «Επίσης συστήνεται τα παιδάκια να περιορίζονται για λίγες ημέρες και να μην έρχονται σε επαφή με άλλα παιδιά της οικογένειας, ώστε να μην κολλάνε τους υπόλοιπους», τονίζει.

Ερωτηθείς για τους τρόπους αντιμετώπισης της γαστρεντερίτιδας, σημείωσε ότι δεν υπάρχει ειδικό φάρμακο, απλά θα ήταν καλό να γίνεται μία δίαιτα στο παιδί και να χορηγούνται συχνά υγρά, ώστε να αποφεύγεται η αφυδάτωσή τους.

«Χρήσιμο επίσης είναι τα παιδιά να διατηρούν καθαρά τα χέρια τους και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής. Καλό είναι να έχουν πάντα στη τσάντα τους ένα αντισηπτικό, όπως έμαθαν και από τον κορωνοϊό» είπε.

Διαβάστε επίσης:

Έμαθε ότι είναι έγκυος, όταν η λεκάνη της τουαλέτας της έγινε… μπλε!

Έμαθε ότι είναι έγκυος, όταν η λεκάνη της τουαλέτας της έγινε… μπλε!

Το κυλικείο του Α’ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς στολίστηκε με τις πιο τέλειες τοιχογραφίες (εικόνες)