Κτηνωδία: Δηλητηρίασαν μικρά παιδιά για να κλείσουν σχολεία θηλέων (video)

Κτηνωδία: Δηλητηρίασαν μικρά παιδιά για να κλείσουν σχολεία θηλέων (video)

Δεν χωρά ανθρώπινος νους την κτηνωδία που έλαβε χώρα στην πόλη Κομ, νοτίως της Τεχεράνης, όπου οι Αρχές προκειμένου να κλείσουν τα σχολεία θηλέων δεν δίστασαν να δηλητηριάσουν μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με δυτικά δημοσιεύματα, οι Αρχές κι όχι η κυβέρνηση της πόλης Κομ, χρησιμοποίησαν χημικό αέριο σε νεαρά κορίτσια που συνέχισαν να πηγαίνουν στα μαθήματά τους.

Οι Αρχές στα πρότυπα του θεοκρατικού καθεστώτος, ακολουθώντας το παράδειγμα των Ταλιμπάν, είχαν διατάξει τα κορίτσια να σταματήσουν την εκπαίδευσή τους στην πόλη του Κομ.

Οι γονείς εξαγριώθηκαν και η κυβέρνηση δια του υπουργού Υγείας παραδέχθηκε το συμβάν, ότι δηλαδή τα κορίτσια έχουν δηλητηριαστεί.

Παραδέχθηκε επίσης ότι χρησιμοποιήθηκε χημικό αέριο στρατιωτικής προέλευσης και ανακοίνωσε ότι δεν έχουν ακόμα συλλήψεις για το περιστατικό.

Στις 14 Φεβρουαρίου μετά το τελευταίο περιστατικό δηλητηρίασης σε τοπικό σχολείο θηλέων εξαγριωμένοι γονείς συγκεντρώθηκαν έξω από το κυβερνείο της πόλης ζητώντας άμεσα εξηγήσεις από τις τοπικές αρχές κατηγορώντας την πως δολοφονεί τα παιδιά τους που απλά θέλουν να μορφωθούν.

Με αέριο που χρησιμοποιεί μόνο ο στρατός η μαζική δηλητηρίαση

Το υπουργείο Παιδείας του Ιράν μετά από έντονες πιέσεις εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία παραδέχεται πως τα παιδιά έχουν δηλητηριαστεί και πως έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιον τρόπο έχει συμβεί αυτή η αποτρόπαια πράξη αλλά και ποιος διέταξε κάτι τέτοιο. Σημειώνεται πως με βάση τις πληροφορίες που δίνουν στην δημοσιότητα τα ιρανικά μέσα τα άτυχα παιδιά έχουν δηλητηριαστεί με χημικό που χρησιμοποιεί μόνο ο στρατός.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται στην δημοσιότητα μετά τις μαζικές διαδηλώσεις στην χώρα που προκάλεσε η δολοφονία της Μάχσα Αμίνι στις 16 Σεπτεμβρίου 2022.

Η πόλη Κομ θεωρείται μία από τις ιερές πόλεις του Ιράν καθώς είναι η έδρα των θεολογικών σπουδών και η μόνιμη έδρα από την οποία προέρχονται οι Αγιατόλαχ, οι ανώτατοι κληρικοί που ηγούνται εδώ και δεκαετίες της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Σοβαρό τροχαίο με μοτοσικλέτα: Τραυματίστηκε σοβαρά 12χρονη συνεπιβάτιδα

Αθηνά Μιχαηλίδου: Ποια είναι η νέα Υπουργός Παιδείας της Κύπρου με τη σπουδαία σταδιοδρομία

Κριστίνα Απλγκέιτ: Συγκλόνισε η εμφάνισή της με μπαστούνι και αγκαζέ με την κόρη της (εικόνες)