Αυτή η μαμά βρήκε το πιο έξυπνο κόλπο για να τρώνε τα παιδιά της όλα τους τα λαχανικά

Μία μαμά που είχε κουραστεί πλέον να τσακώνεται με τα παιδιά της, ώστε εκείνα να φάνε τα λαχανικά τους, πιστεύει πως βρήκε την καλύτερη λύση στο πρόβλημά της.

Αφού είχε εξαντληθεί προσπαθώντας ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο να πείσει τα παιδιά της να φάνε λίγα καρότα και λίγο μπρόκολο, αυτή η μαμά από την Αυστραλία αποφάσισε να αλλάξει τακτική και να καλύψει εντέχνως όσα γίνονταν αφορμή για ομηρικούς καυγάδες με τα παιδιά της.

Μάλιστα, η γυναίκα μοιράστηκε την ιδέα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φαίνεται πως αυτή έγινε το νέο viral.

Τι έκανε;

Αντί να σερβίρει τα λαχανικά ωμά και σε μεγάλα κομμάτια, τα έκοψε σε πιο μικρά και ανακάτεψε τα καρότα, το μπρόκολο και το σπανάκι με λιωμένη πατάτα, πουρέ γλυκοπατάτας, τρίμματα ψωμιού και ένα αυγό και τα έπλασε σε σχήμα μπιφτεκιών.

Τα έψησε στον αέρα για περίπου 15 με 20 λεπτά και τότε έγινε το θαύμα: τα παιδιά της ήταν παραπάνω από πρόθυμα να φάνε τα μπιφτέκια τους.

Οι γονείς που είδαν τις φωτογραφίες της και διάβασαν την ιστορία της, ενθουσιάστηκαν και θέλησαν και εκείνοι να δοκιμάσουν την πρότασή της. Μάλιστα, πολλοί σχολίασαν το post της: “Φαίνονται πεντανόστιμα, σίγουρα θα τα δοκιμάσω”, έγραψε μία μαμά και μία άλλη συμπλήρωσε: “Τα παιδιά είναι τόσο αθώα. Τα δικά μου δεν έτρωγαν κεφτεδάκια, μέχρι που τους είπα ότι είναι πέτρες από το διάστημα. Τώρα… τα εξαφανίζουν!”.

Ο… επιστημονικός τρόπος για να τρώνε τα παιδιά λαχανικά

Συχνά οι γονείς επιλέγουν να κόβουν σε φετάκια ή ροδέλες τα λαχανικά που σερβίρουν στα παιδιά, ελπίζοντας πως έτσι θα τους κεντρίσουν περισσότερο το ενδιαφέρον. Ωστόσο, έρευνα από το Πανεπιστήμιο Deakin University στην Αυστραλία, έδειξε ότι ο πιο η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών από τα παιδιά έγκειται στο πώς αυτά σερβίρονται.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανακάλυψαν πως τα παιδιά μπορούσαν να φάνε περισσότερο καρότο όταν αυτό τους δινόταν ολόκληρο και όχι σε κομμάτια.

Ως μέρος της έρευνας στα παιδιά δόθηκαν κομμένα σε ροδέλες καρότα τη μία μέρα και την επόμενη ολόκληρα και τους είπαν πως έχουν 10 λεπτά για να φάνε όσα περισσότερα μπορούν.

Αποδείχθηκε ότι έφαγαν κατά 10% περισσότερο από τα ολόκληρα καρότα σε σύγκριση με τα κομμένα.