Αυτές είναι οι πιο συχνές παιδικές αρρώστιες το καλοκαίρι

Αυτές είναι οι πιο συχνές παιδικές αρρώστιες το καλοκαίρι

Μπορεί τα τελευταία δύο χρόνια, με το που ανεβάζει το παιδί μας έναν πυρετό, το μυαλό μας να πηγαίνει απευθείας στον Covid-19, ωστόσο υπάρχουν ένα σωρό άλλες παιδικές αρρώστιες που εμφανίζονται πολύ συχνά τους καλοκαιρινούς μήνες και απαιτούν ξεχωριστή αντιμετώπιση.

Ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου, σε ανάρτησή του, τις απαριθμεί μία προς μία, για να γνωρίζουν οι γονείς τι μπορεί να συμβαίνει με το μικρό τους:

Σταφυλόκοκκος

Ο σταφυλόκοκκος ξεκινάει συνήθως από ένα μικρό σημείο στο δέρμα που είναι πολύ ερεθισμένο. Πολλές φορές ξεκινάει και με ανοιχτή πληγή. Άλλες φορές μοιάζει με μια κοινή λοίμωξη και παρουσιάζει συμπτώματα όπως, ο πυρετός, η ερυθρότητα, το οίδημα και ο πόνος.

Γαστρεντερίτιδα

Ο νοροϊός αποτελεί την πιο συχνή αιτία επιδημιών ιογενούς γαστρεντερίτιδας σε παιδιά και όχι μόνο. Ο νοροϊός εξαπλώνεται ταχύτατα σε πολυσύχναστα μέρη, γεγονός που καθιστά απαραίτητο το συχνό πλύσιμο των χεριών, ειδικά όταν βρίσκεστε σε δημόσιους χώρους.

Φαρυγγίτιδα

Η φαρυγγίτιδα είναι μια σύνηθες λοίμωξη που προσβάλλει μικρούς και μεγάλους. Τα συνηθέστερα συμπτώματα της, είναι το κλείσιμο της φωνής, η αίσθηση ότι κάτι γαργαλάει τον λαιμό του ασθενή και φυσικά ο πόνος. Ειδικότερα, όταν ο πόνος εντοπίζεται στο πίσω μέρος του λαιμού και το παιδί έχει βραχνάδα και πυρετό τότε μιλάμε για ιογενή φαρυγγίτιδα.

Επιπεφυκίτιδα

Η επιπεφυκίτιδα είναι η εξαιρετικά μεταδοτική φλεγμονή της μεμβράνης που καλύπτει το λευκό του ματιού και το εσωτερικό βλέφαρο. Η έκκριση που μπορεί να προέλθει από το μολυσμένο μάτι ή τα μάτια μπορεί να σχηματίσει κρούστα όταν το παιδί σας κοιμάται. Οι οφθαλμικές σταγόνες με αντιβιοτικά και οι ζεστές κομπρέσες θα βοηθήσουν.

Ηλίαση

Συμβαίνει όταν το παιδί έχει εκτεθεί πολύ ώρα στον ήλιο, προκαλώντας αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Προκειμένου να αποφευχθεί η ηλίαση, προσπαθήστε και κρατήστε τα παιδιά στη σκιά ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρας και βεβαιωθείτε ότι διατηρούνται ενυδατωμένα παρέχοντάς τους πολλά υγρά.

Ωτίτιδα

Πρόκειται για λοίμωξη του εξωτερικού αυτιού που συμβαίνει όταν το νερό παραμένει παγιδευμένο στο αυτί, βοηθώντας την ανάπτυξη βακτηρίων. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν φαγούρα στο αυτί και πόνο. Η θεραπεία είναι απλή, με αντιβιοτικά, τα οποία χορηγούνται εύκολα με τη μορφή σταγόνων.

Διαβάστε ακόμα:

«Έκανες την Κύπρο περήφανη!»: Συγκινούν τα μηνύματα για τον Πρωταθλητή Ευρώπης στο μονόζυγο, Μάριο Γεωργίου

Εξελίξεις με τα λείψανα παιδιών σε βαλίτσες – Εντοπίστηκε η μητέρα

Σοβαρό τροχαίο με τρία οχήματα – Ανάμεσα στους τραυματίες και δύο παιδιά