Για 5 χρόνια νόμιζαν ότι το παιδί τους έχει άσθμα όμως είχε σφηνώσει ένα παιχνίδι στον λαιμό του! (φωτο)

Για 5 χρόνια νόμιζαν ότι το παιδί τους έχει άσθμα όμως είχε κολλήσει ένα παιχνίδι στον λαιμό του! (φωτο)

Ο 8χρονος Μάρλεϊ νόσησε σοβαρά πριν από 5 χρόνια με αναπνευστικά προβλήματα, τα οποία οι γιατροί διέγνωσαν ως «άσθμα».

Σήμερα, το μικρό παιδί από την Αδελαΐδα της Αυστραλίας, ετοιμάζεται για ένα εξαιρετικά σοβαρό χειρουργείο, με σκοπό να επιδιορθωθούν οι αεραγωγοί του. Το πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια αποδείχθηκε πως δεν ήταν το άσθμα, με ένα πλαστικό παιχνίδι που έφραζε τους αεραγωγούς του!

Τι ακριβώς είχε συμβεί

Όπως η μαμά του, Skye Enjakovic, αποκάλυψε μιλώντας στο κανάλι Sunrise, καθόλου δεν είχε πειστεί, ότι το πρόβλημα του μικρού ήταν το άσθμα. Η ίδια φοβόταν, ότι συνέβαινε κάτι πολύ χειρότερο. Έτσι, όταν τον Δεκέμβριο του 2021, έπειτα από αλλεπάλληλες επισκέψεις στα νοσοκομεία, το παιδί αρρώστησε ξανά σοβαρά, με βήχα που δεν έλεγε να σταματήσει, ειδικά όταν έτρωγε και έπινε, αποφάσισε να το ψάξει πολύ περισσότερο.

Το παιδί έφτανε στο σημείο να μη μπορεί να αναπνεύσει και να κάνει εμετούς. Στο νοσοκομείο, όμως, όπου μεταφέρθηκε οι πνεύμονές του βρέθηκαν σε τόση κακή κατάσταση από τη φλεγμονή που οι γιατροί δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει.

Το παιδί έμεινε στην εντατική για μέρες, μέχρι που οι γιατροί ανακάλυψαν και με χειρουργική επέμβαση αφαίρεσαν από τους αεραγωγούς στον λαιμό του ένα πλαστικό παιχνίδι! Για την ακρίβεια, επρόκειτο για ένα πλαστικό λουλουδάκι από αυτά που τοποθετούν τα μικρά παιδιά σε διάφορες κατασκευές και χειροτεχνίες!

Σοκ μα και ανακούφιση

Όπως η μαμά του είπε μιλώντας στο Sunrise, το σοκ που έζησαν ήταν τεράστιο. «Ήταν, όμως, μεγάλη και η ανακούφιση που επιτέλους καταλάβαμε τι δεν πάει καλά με το παιδί μας! Γιατί ήξερα, ότι αν είχε άσθμα και μάλιστα εκ γενετής, θα είχε και άλλα συμπτώματα.»

Βέβαια, τα προβλήματα δεν τελείωσαν εδώ. Μετά το χειρουργείο της αφαίρεσης του ξένου σώματος, τα συμπτώματα επέστρεψαν γιατί η ζημιά που είχε προκληθεί στον οισοφάγου του ήταν μεγάλη. Έτσι, παρέμεινε στο νοσοκομείο για 4 μήνες, προκειμένου να τρέφεται μέσω σωλήνα.

Τώρα το παιδί ετοιμάζεται για ένα ακόμα χειρουργείο επιδιόρθωσης της ζημιάς αυτής.

«Το μήνυμά μου προς τους γονείς είναι, αν νιώθουν, ότι κάτι δεν πάει καλά, να συνεχίζουν να το ψάχνουν. Να πιέζουν τους γιατρούς. Εγώ χαίρομαι που το έκανα, γιατί τώρα το παιδί μου μπορεί να γίνει καλά!», λέει η μαμά.

Διαβάστε ακόμα:

Δανία: Δείτε πώς οι μεγαλύτεροι μαθητές υποδέχονται τα «πρωτάκια» την πρώτη μέρα του σχολείου (video)

Προσοχή: Αυτά είναι τα ζώα που επιτρέπεται να έχει κανείς στην Κύπρο

Ποια παιδιά θα επηρεάσει περισσότερο και πιο σοβαρά η υπερθέρμανση του πλανήτη