Πώς να επιλέξετε την ομπρέλα που δε θα σας «προδώσει» ποτέ;

Πώς να επιλέξετε την ομπρέλα που δε θα σας «προδώσει» ποτέ;

Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι η ομπρέλα έχει περισσότερα από 3.000 χρόνια ζωής. Η πατρίδα της δεν έχει εξακριβωθεί: οι επιστήμονες πιστεύουν ότι για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε η «σκιά ηλίου» στην Κίνα.

Υπάρχει ένας μύθος για έναν ξυλουργό που προσπάθησε να προστατέψει τη σύζυγό του και έκανε για εκείνη “μια στέγη που είναι πάντα μαζί σου… Αρχικά, θεωρήθηκε σύμβολο εξουσίας, πλούτου και δύναμης. Στην Ανατολή, η ομπρέλα είχε σημαντική συμβολική σημασία.

Στον Βουδισμό, μια ομπρέλα είναι ένα από τα οκτώ σημάδια ευτυχίας που προστατεύει από τις κακές σκέψεις.

Από την Ασία, η ομπρέλα ήρθε στην Ευρώπη – στην Αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη, όπου έμοιαζε περισσότερο με θόλο από ένα οικείο συμπαγές προϊόν.

Στη Δυτική Ευρώπη, μια ομπρέλα εμφανίστηκε στην Ιταλία τον 16ο αιώνα, και 100 χρόνια αργότερα, η ομπρέλα εγκαταστάθηκε σταθερά στη Γαλλία και ονομάστηκε «ομπρέλα». Στις αρχές του δέκατου όγδοου αιώνα, ο Γάλλος Jean Marius έδωσε στην ομπρέλα ένα στρογγυλό σχήμα και μια πτυσσόμενη δομή

Μια χρήσιμη εφεύρεση έγινε γρήγορα δημοφιλής και μάλιστα αξεσουάρ μόδας.

Δύο βασικοί τύποι

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι που πρέπει να γνωρίζετε. Είναι η ομπρέλα με το μπαστούνι που θυμίζει εκείνες που κρατά η βασίλισσα Ελισάβετ στο Royal Ascot. Αυτές τείνουν να είναι πιο κομψές.

Πιο βολικές, ωστόσο, είναι οι πτυσσόμενες ομπρέλες που μπορείτε να τις έχετε στην τσάντα σας ακόμα κι αν δεν τις χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση.
Υπάρχουν επίσης εκείνες με τη λαβή από καουτσούκ ή πλαστικό που είναι πιο άνετες στο κράτημα, και άλλες με λαβή από διάφορες ποικιλίες ξύλου για όταν θέλετε να πραγματοποιήσετε μία περισσότερο statement εμφάνιση.

Πώς να επιλέξω τη σωστή ομπρέλα;

Κι όμως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επιλέξετε μία σωστή και γερή ομπρέλα που δε θα σας προδώσει με τον πρώτο δυνατό αέρα και βροχή.

  • Δώστε προσοχή στον αριθμό των μπαλένων. Δεν πρέπει επουδενί να είναι λιγότερες από οχτώ. Οι καλές ομπρέλες έχουν πάνω από 12 μπαλένες.
  • Τσεκάρετε τις ραφές. Όσο πιο πυκνές είναι τόσο το καλύτερο.
  • Τσεκάρετε την πυκνότητα του υφάσματος. Ανοίξτε την στο φως του ήλιου και δείτε αν φαίνεται διάφανη, τρέξτε μακριά.
  •  Δείτε τη χώρα προέλευσης και αποφύγετε οτιδήποτε κινέζικο.

Κόλπα συντήρησης

  • Σε δυνατό αέρα, κρατήστε την ομπρέλα σας και με τα δυο χέρια, το ένα στο χερούλι, το άλλο στον κορμό. Έτσι, δε διατρέχει τον κίνδυνο να λυγίσει ή και να σπάσει.
  • Αν κρατάτε μια ομπρέλα μπαστούνι, μη μαζέψετε λίγο το σκέπαστρο, ώστε να μειωθεί η ένταση σε επίπεδο μπαλένων και υφάσματος.
  • Αν η ομπρέλα σας είναι μεταλλική, αφήστε τη ανοιχτή να στεγνώσει, για να μη σκουριάσει.

Πηγή: Infowoman.gr