Άνεργος μόνος μπαμπάς επιλέγει να μην φάει, για να πάρει ρούχα και παπούτσια στην κόρη του

Άνεργος μόνος μπαμπάς επιλέγει να μην φάει, για να πάρει ρούχα και παπούτσια στην κόρη του

Ένας μόνος πατέρας, ο οποίος είναι και άνεργος, εκφράζει την αγωνία που αντιμετωπίζει, κάθε φορά που η μικρή του κόρη χρειάζεται καινούρια ρούχα ή παπούτσια.

Οι ανάγκες της 5χρονης κόρης του προσθέτουν επιπλέον 10 λίρες την εβδομάδα στα οικογενειακά έξοδα, κάτι που σημαίνει ότι ο ίδιος θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στο φαγητό και τη θέρμανση.

Ο 47χρονος Πολ ανέφερε ότι βρίσκεται απέναντι σε αυτό το δίλημμα κάθε φορά που το παιδί του, το οποίο το μεγαλώνει μόνος, χρειάζεται ρούχα και παπούτσια.

Ο ίδιος, σεφ στο επάγγελμα, βρίσκεται σε αναζήτηση εργασίας και θέλει να δώσει στην κορούλα του, όλα όσα αξίζει και όλα αυτά την ώρα που η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον δέχεται πιέσεις από ακτιβιστές κατά της φτώχειας να διπλασιάσει το επίδομα παιδιού για τις άπορες οικογένειες.

«Πριν από την πανδημία τα βγάζαμε πέρα δύσκολα. Αν έπρεπε να αγοράσω καινούρια παπούτσια για την κόρη μου, έπρεπε να «κόψω» από κάτι άλλο, όπως η θέρμανση. Τα Χριστούγεννα ήταν η χειρότερη περίοδος, καθώς προσπαθούσα με κόπο να μαζέψω μερικά χρήματα για να έχουμε κάτι να φάμε στο τραπέζι. Και το ηλεκτρικό ρεύμα για αυτήν την περίοδο ερχόταν 60-70 λίρες την εβδομάδα», εξομολογήθηκε ο πατέρας.

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ

Όμως, η τραγική ειρωνεία και η μεγαλύτερη απογοήτευσή του είναι πως αν και σεφ δεν μπορεί να προσφέρει την καλύτερη σίτιση στην κόρη του.

«Είναι δύσκολο να προμηθευόμαστε κάθε εβδομάδα φρέσκα τρόφιμα. Στο τέλος του μήνα καταλήγει να μην τρώει υγιεινά, μόνο ό,τι διατηρείται εκτός ψυγείου ή τυποποιημένα τρόφιμα που είναι ανθυγιεινά. Τα φρέσκα φρούτα χαλάνε εύκολα και είναι δύσκολο να τα αποθηκεύσεις και να παραμείνουν σε καλή κατάσταση», συνεχίζει.

«Κάνω ό,τι μπορώ, μερικές φορές της δίνω κατεψυγμένες κοτομπουκιές ή λουκάνικα, που δεν είναι υγιεινά. Η αύξηση στις 20 λίρες του επιδόματος βοήθησε κάπως, αλλά όταν σταματήσει πάλι θα είναι δύσκολα. Ως μονογονέας ξέρω ότι θα δώσω πάλι σκληρή μάχη πολύ πολύ σύντομα», προσθέτει.

Πηγή: Mirror 

Διαβάστε επίσης:

«Μην γκρινιάζετε που ανοίγει το σχολείο, κάποια παιδιά παρακαλούν για αυτό»

Έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό 57χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών

Πόσο οι μαμάδες – influencer βλάπτουν σοβαρά την ψυχική υγεία άλλων μαμάδων;