«Μην γκρινιάζετε που ανοίγει το σχολείο, κάποια παιδιά παρακαλούν για αυτό»

«Μην γκρινιάζετε που ανοίγει το σχολείο, κάποια παιδιά θα παρακαλούσαν για αυτό»

Μερικές μέρες μόνο απομένουν να τελειώσει ο Αύγουστος και να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στο σχολείο.

Ως μαθητές κι εμείς, ομολογουμένως βλέπαμε με δυσφορία το τέλος των διακοπών και την αρχή της σχολικής χρονιάς, με το ατελείωτο διάβασμα. 

Υπάρχουν όμως κι αυτά τα παιδιά που ίσως μέσα τους παρακαλούν να ανοίξει το σχολείο, απλά και μόνο για να βρουν μία διέξοδο από τα όσα μπορεί να βιώνουν στο σπίτι τους.

Μία δασκάλα, με αφορμή μία φωτογραφία, έρχεται να θίξει ακριβώς αυτό το ζήτημα και μας ζητά να μην ξεχνάμε αυτά τα «χλωμά» παιδιά.

«Πήρα αυτήν την φωτογραφία από έναν φίλο που είδε αυτό το καημένο κοριτσάκι προσφάτως σε ένα κατάστημα. Υπάρχουν πολλοί που δυσανασχετούν για το άνοιγμα των σχολείων. Μπορώ να δω από τη δική τους σκοπιά και να τους καταλάβω πλήρως. Οκ.

ΌΜΩΣ, έχετε καθίσει να σκφτείτε για τα παιδιά που είναι παραμελημένα; Όλοι έχουμε πάει στο σχολείο και όλοι έχουμε δει έστω ένα παιδί που ήταν απεριποίητο ή με βρόμικα ρούχα, και καταλαβαίναμε ότι κάτι δεν πάει καλά στο σπίτι.

Θεέ μου! Κοιτάξτε τα μαλλιά αυτού του παιδιού. Είναι μπερδεμένα και τα ρούχα του βρόμικα. Πιστεύετε ότι τρέφεται σωστά;

Το σχολείο δεν είναι μόνο για μόρωση, αλλά και ένας ασφαλής παράδεισος για τα παιδιά τουλάχιστον για έξι ώρες. Δάσκαλοι, κρατήστε αυτήν την εικόνα και αναφέρεται στις αρμόδιες αρχές περιπτώσεις σαν αυτές, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά είναι ασφαλή.

Υπάρχουν πολλά παιδιά σαν αυτό, τα οποία περνούν δύσκολα και θα εύχονταν να πάνε στο σχολείο, απλά για ένα γεύμα και για λίγη παρέα με ένα φίλο ή φίλη.

Λοιπόν, σας παρακαλώ, σταματήστε να παραπονιέστε. Και απλά σκεφτείτε παιδιά που μπορεί να ζουν υπό πολύ άσχημες συνθήκες και να εύχονται μία μικρή απόδραση στο σχολείο, έστω για αυτές τις λίγες ώρες του μαθήματος»

Διαβάστε επίσης:

«Μου είπαν να πάρω το παιδί μου και να φύγω από το σχολείο, επειδή ήταν πολύ έξυπνο»

Το καλύτερο σχολείο για γονείς, είναι η παιδική μας ηλικία, αρκεί να σκεφτούμε τι θέλαμε και τι όχι ως παιδιά

«Στο σχολείο την είπαν χαζή και μαρτυριάρα… Εκείνη το εξαργύρωσε σε αγάπη»