«Αν δεν είχα λεφτά να στείλω το παιδί μου σε κέντρο απασχόλησης θα πέθαινε»

«Αν δεν είχα λεφτά να στείλω το παιδί μου σε κέντρο απασχόλησης θα πέθαινε στον καναπέ»

Στην Επιτροπή Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων συζητήθηκε χθες το θέμα για δημιουργία επιπρόσθετων κέντρων φιλοξενίας και ενίσχυσης των προγραμμάτων στήριξης, αποκατάστασης και ένταξης ατόμων με αναπηρίες, τα οποία έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Σωτήρης Ιωάννου ανέφερε ότι με την εγγραφή του θέματος υπήρξε μια ομοφωνία από τους βουλευτές.

«Στη χθεσινή συνεδρία ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια ενός πατέρα ο οποίος βρίσκονταν στην επιτροπή ο οποίος μας είπε ότι αν δεν είχε τα λεφτά να στείλει τον γιο του σε κέντρο απασχόλησης αυτός θα πέθαινε πάνω στον καναπέ» είπε ο κ. Ιωάννου.

«Η δική μας θέση και η οποία εκφράστηκε και από τους γονείς, είναι ότι δεν θέλουν επιδόματα, αυτό που χρειάζονται είναι η δημιουργία κρατικών δομών κέντρων ημέρας για τα παιδιά τα οποία συμπληρώνουν το 21ο έτος της ηλικίας τους. Να μπορούν να πηγαίνουν εκεί τόσο για θεραπείες όσο και για να απασχολούνται σε καθημερινό επίπεδο» διευκρίνισε ο κ. Ιωάννου.

Συνέχισε λέγοντας, «σήμερα η βουλή καλείται να ψηφίσει ακόμη ένα συμπληρωματικό προϋπολογισμό αλλά φαίνεται ότι γι’ αυτά τα άτομα δεν υπάρχουν κονδύλια, δεν υπάρχει πολιτική βούληση και απόφαση. Μπορώ να πω ότι με μεγάλη μου λύπη αν και μου είπαν ότι θα δούμε ξανά το θέμα σε τρεις μήνες, δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την δημιουργία δημόσιων κέντρων στήριξης.

«Οι γονείς δεν ζητούν ελεημοσύνη, ζητούν τα παιδιά τους να βρίσκονται σε ένα τόπο να απασχολούνται και να παίρνουν τη θεραπεία τους».

Κλείνοντας ανέφερε ότι θα προσπαθήσουν με διάφορους τρόπους να το προωθήσουν προς την πολιτεία.

«Το ότι συζητήθηκε στη βουλή είναι το πρώτο βήμα, θα πρέπει να ασκηθεί πίεση σε όλα τα επίπεδα έτσι ώστε το πάγιο αίτημα να γίνει πραγματικότητα. Αν θέλουμε να λέμε ότι είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα, αυτό δεν πρέπει να στηρίζεται μόνο στα λόγια» είπε ο κ. Ιωάννου.

Πηγή: Sigmalive