Άμεσες αντικαταστάσεις εκπαιδευτικών και υβριδική εκπαίδευση ζητούν οι γονείς για τους μαθητές

ΟΕΛΜΕΚ: Απόσυρση του μέτρου «test to stay» στα σχολεία

Άμεση διευθέτηση των αντικαταστών των εκπαιδευτικών που απουσιάζουν από τα σχολεία ζήτησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πάφου, Χριστόδουλος Δημητρίου, ώστε «να μην μείνει πίσω η εκπαίδευση των μαθητών». Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ζήτησε επίσης να υπάρχει σχέδιο σε όλα τα σχολεία για παροχή υβριδικής εκπαίδευσης, ενόψει και των εξετάσεων τετραμήνων για τους μαθητές των Λυκείων για να μην υπάρχει άνιση μεταχείριση των μαθητών που θα βρίσκονται υπό περιορισμό.

Ο κ. Δημητρίου χαρακτήρισε «αναγκαιότητα» να ληφθεί πρόνοια για όσους από τους μαθητές και ιδιαίτερα τελειόφοιτους θα είναι υπό περιορισμό και θα παρακαθίσουν στη 2η ή ακόμα και 3η σειρά εξετάσεων, ώστε να μην χάσουν την παράδοση της διδακτέας ύλης του Β’ τετραμήνου.

Μέριμνα για τους τελειόφοιτους μαθητές

Οι συνθήκες της πανδημίας σαφώς επηρεάζουν ιδιαίτερα τους τελειόφοιτους μαθητές λόγω των εξετάσεων τετραμήνων που δίνουν για πρώτη φορά και στο τέλος των παγκύπριων εξετάσεων που θα καθορίσουν το μέλλον τους, είπε.

Γι` αυτό, συνέχισε “επιμένουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει αναστολή των εξετάσεων τετραμήνων για τους τελειόφοιτους μόνο για φέτος και να διεκδικήσουν τις θέσεις στα Πανεπιστήμια μέσω των Παγκύπριων εξετάσεων που είναι καθομολογία ο πιο αξιόπιστος τρόπος εισδοχής στα Πανεπιστήμια”.

Η αποτελεσματικότητα της ολοκληρωμένης εφαρμογής ή όχι των τετραμήνων δεν πρέπει να αποβεί σε βάρος του μέλλοντος των σημερινών τελειόφοιτων μαθητών, είπε. Eυχήθηκε τέλος με το άνοιγμα των σχολείων στους  Διευθυντές/ντριες, εκπαιδευτικούς και μαθητές δύναμη και υπομονή στην αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων που επικρατούν στα σχολεία λόγω της πανδημίας.

Εκατοντάδες οι μαθητές και εκπαιδευτικοί που απουσιάζουν σήμερα από τα σχολεία

Επτακόσιοι μαθητές και πενήντα εκπαιδευτικοί απουσιάζουν τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα επανέναρξης των σχολείων, από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Επαρχίας Πάφου, σύμφωνα με τον Γιώργο Κουτσίδη, Α’  Λειτουργό Μέσης  Εκπαίδευσης Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως σήμερα σημειώθηκαν απώλειες 50-60 μαθητών και τεσσάρων με επτά εκπαιδευτικών ανά σχολείο, στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της Επαρχίας Πάφου, που είτε είναι κρούσματα, είτε επαφές. Πρόσθεσε ωστόσο πως υπάρχει και το ενδεχόμενο πολλοί μαθητές του Λυκείου να φοβήθηκαν να επιστρέψουν στα σχολεία τους τις επόμενες ημέρες, μέχρι να κλείσουν για τις εξετάσεις των τετραμήνων και προτίμησαν να παραμείνουν σπίτι για να διαβάσουν.

Στο σύνολο τους, συνέχισε, σήμερα απουσιάζουν από τα Γυμνάσια και Λύκεια της Επαρχίας Πάφου, 700 μαθητές και 50 εκπαιδευτικοί.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσίδη, κατά την πρώτη μέρα μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, μαθητές, εκπαιδευτικοί και βοηθητικό προσωπικό επέστρεψαν στα σχολεία με αρνητικό rapid test.

Όπως ανέφερε, ο αριθμός των μαθητών στην Επαρχία Πάφου, στα Γυμνάσια και στα Λύκεια ανέρχεται σε 5.692 μαθητές και όλοι έπρεπε να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο, με αποτέλεσμα το Σαββατοκύριακο να δημιουργηθεί συνωστισμός στα κέντρα διενέργεια των rapid test.

Εκτίμησε ωστόσο πως η ταλαιπωρία ήταν μόνο για την πρώτη ημέρα, αφού, όπως εξήγησε, από τώρα και στο εξής θα γίνονται έλεγχοι στα σχολεία, δύο φορές την εβδομάδα σε κάθε σχολείο.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΑΓΚ)

Διαβάστε ακόμα:

Αυτοκτόνησε ο 17χρονος γιος της Sinead O’ Connor – Ο σπαραγμός της ερμηνεύτριας

Επιστροφή στα θρανία με τεστ και εντός των σχολικών μονάδων

«Στο σχολείο την είπαν χαζή και μαρτυριάρα… Εκείνη το εξαργύρωσε σε αγάπη»