Κινητές μονάδες rapid test από αύριο στα Δημοτικά Σχολεία

Κινητές μονάδες rapid test από αύριο στα Δημοτικά Σχολεία

Ελέγχους με κινητές μονάδες rapid test σε Δημοτικά Σχολεία όλων των επαρχιών θα διενεργεί το Υπουργείο Υγείας, για όσους μαθητές επιθυμούν, με στόχο να διασφαλιστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό ότι τα σχολεία θα λειτουργούν σε συνθήκες ασφάλειας από τον κορωνοϊό με φυσική παρουσία. 

Το πρόγραμμα, που θα αρχίσει από την Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, και θα διενεργείται εκ περιτροπής σε εβδομαδιαία βάση δειγματοληπτικά σε Δημοτικά Σχολεία παγκύπρια, απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές όλων των τάξεων (Κύκλος Α’ και Κύκλος Β’).

Η διενέργεια τεστ είναι εθελοντική και θα γίνεται μόνο σε όσους μαθητές το επιθυμούν και προσκομίζουν ενυπόγραφη συγκατάθεση από τους γονείς/νόμιμους κηδεμόνες τους. Υπενθυμίζεται ότι η δειγματοληψία για τα rapid tests γίνεται ρινικά.

Παρόλο που η διενέργεια τεστ δεν είναι υποχρεωτική για τα παιδιά των Δημοτικών, ενθαρρύνονται οι γονείς/νόμιμοι κηδεμόνες, σε συνεννόηση με το ίδιο το παιδί, να συναινούν στην εξέταση του παιδιού τους.

Δεδομένου ότι οι μαθητές των Δημοτικών δεν δύνανται προς το παρόν να εμβολιαστούν, η τακτική εξέτασή τους με rapid test συμβάλλει στην έγκαιρη διάγνωση, ιδιαίτερα των ασυμπτωματικών παιδιών, και μπορεί να αποτρέψει τη διασπορά τόσο στο σχολικό περιβάλλον, όσο και στο οικογενειακό και κοινωνικό.

Διαβάστε επίσης:

Μωβ φωτίζεται το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου για την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ

Εμβολιασμός παιδιών: Τι λένε οι ειδικοί για τις ηλικίες 5-11 ετών