«Το μαγικό φιλί»: Ένα τρυφερό παραμύθι για τις πρώτες μέρες του παιδιού στο σχολείο

«Το μαγικό φιλί»: Ένα τρυφερό παραμύθι για τις πρώτες μέρες στο σχολείο

Οι πρώτες μέρες των παιδιών στο σχολείο, ιδιαίτερα των μικρών νηπίων, δημιουργούν πολλά και ανάμεικτα συναισθήματα σε γονείς και παιδιά.

Στην σελίδα του, ο σχολικός ψυχολόγος Ανδρέας Δημητρίου, σημειώνει πως από τη μια τα παιδιά έχουν άγχος για τον αποχωρισμό από τη ζεστή αγκαλιά της μαμάς σε αυτήν του σχολείου από την άλλη αγωνία και ανησυχία για τα νέα πρόσωπα που μπαίνουν στη ζωή τους. Μακριά από την ασφάλεια που τους παρέχει το οικογενειακό περιβάλλον καλούνται να προσαρμοστούν σε ένα νέο περιβάλλον.

Έτσι, μάς προτείνει να βοηθήσουμε τα παιδιά μας στην προσαρμογή τους στο σχολείο με μια πολύ τρυφερή ιστορία  «Το Μαγικό φιλί» «The kissing hand» της Audrey Penn, ένα παραμύθι αγγλικό, το οποίο μεταφράστηκε και μπορεί να το διαβάσει κάθε γονιός στο παιδί του.

«Ο ήρωάς μας είναι ο Τσέστερ, ένα μικρό ρακούν. Ο Τσέστερ που φοβάται να πάει στο σχολείο. Με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του παρακαλεί τη μαμά να τον αφήσει να μείνει μαζί της στη ζεστή αγκαλιά του σπιτιού με τα αγαπημένα του παιχνίδια του, τα βιβλία, την κούνια στο μεγάλο δέντρο. Η μαμά πολύ γρήγορα με τα γλυκά της λογάκια θα τον κάνει να αισθανθεί όμορφα αποκαλύπτοντάς του ένα μυστικό, το δικό τους μυστικό, το μαγικό φιλί στην παλάμη που θα κάνει την αγάπη της μανούλας να ταξιδέψει και να φωλιάσει στην καρδούλα του, ένα μαγικό φιλί που δεν φεύγει με τίποτε, θα είναι συνεχώς κοντά του και θα τον συντροφεύει…»

Δείτε το παραμύθι σε εικόνες μαζί με τη μετάφραση:

Διαβάστε επίσης:

Τι να κάνετε και τι όχι όταν είστε κάπου και το παιδί αρνείται να φύγει την ώρα που πρέπει

Σταύρος Κωνσταντίνου: «Παλεύαμε 5 χρόνια να κάνουμε παιδί – Νιώθω ήδη χαζομπαμπάς»

Ραγίζει καρδιές το κοριτσάκι που τραγουδά στη μαμά του λίγο πριν πεθάνει (βίντεο)