7 φανταστικές «γωνιές ανάγνωσης» για το παιδικό δωμάτιο

7 φανταστικές "γωνιές ανάγνωσης" για το παιδικό δωμάτιο

Οι γωνιές ανάγνωσης είναι μια υπέροχη διακοσμητική πρόταση που αξίζει να υπάρχει στο δωμάτιο κάθε παιδιού. Είναι ένας τρόπος το παιδί να αγαπήσει τα βιβλία και να υιοθετήσει μια ορθή συμπεριφορά διαβάσματος.

Επιλέξτε μία γωνιά κοντά σε παράθυρο, για να υπάρχει το απαραίτητο φυσικό φως που θα κάνει την ανάγνωση ευκολότερη κατά τη διάρκεια της ημέρας, τοποθετήστε μία λάμπα φωτισμού και δημιουργήστε μια μικρή βιβλιοθήκη για να έχουν τα παιδιά εύκολη πρόσβαση στα αγαπημένα τους βιβλία.

Στην αγορά θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από βιβλιοθήκες, ράφια και αξεσουάρ που θα σας βοηθήσουν στην οργάνωση μιας γωνιάς ανάγνωσης. Δείτε τις ιδέες που ανακαλύψαμε στο Pinterest και σας προτείνουμε και δώστε στα παιδιά την ευκαιρία να μυηθούν στον μαγικό κόσμο των βιβλίων.

Μια διακοσμητική κούνια στην άκρη του δωματίου είναι ιδανικός χώρος για να καθίσει αναπαυτικά το παιδί να διαβάσει το αγαπημένο του βιβλίο.

Σε ένα ανάκλιντρο ή ένα μεγάλο σκαμπό τοποθετήστε μεγάλες μαξιλάρες για να δημιουργηθεί ύψος. Εκεί το παιδί θα μπορεί να διαβάσει το βιβλίο του είτε καθιστό είτε ξαπλωμένο.

Τρία ράφια στο τοίχο και ακριβώς από κάτω ένα μικρό στρώμα με μαξιλάρες είναι το ιδανικό σημείο ανάγνωσης. Το παιδί σηκώνει και διαλέγει το βιβλίο της αρεσκείας του από το ράφι που βρίσκεται από πάνω του και το διαβάζει αμέριμνο.

Μια εσοχή στο τοίχο που είχατε φτιάξει για να βάλετε τη ντουλάπα του παιδιού μπορεί κάλλιστα να μεταμορφωθεί σε μια mini βιβλιοθήκη – γωνιά ανάγνωσης για τους λιλιπούτειους φίλους μας.

Δυο μεγάλες μαξιλάρες στο πάτωμα κοντά στη κούνια ή το κρεβάτι του παιδιού είναι ό,τι πρέπει για να διαβάσετε παρέα παραμυθάκια.

Για πιο παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα, μπορείτε να αναβαθμίσετε την προηγούμενη διακοσμητική πρόταση προσθέτοντας μια κουνουπιέρα ή ένα κουρτινάκι ώστε το παιδί να απομονώνεται πλήρως.

Τοποθετήστε ένα teepee (παιδική σκηνή) σε μια άκρη στο δωμάτιο του παιδιού και αφήστε το να τρυπώνει μέσα στο καταφύγιο αυτό μόλις θέλει να χαλαρώσει συντροφιά με το αγαπημένο του βιβλίο.

Διαβάστε ακόμα:

Ντροπή και αίσχος: Πυροβόλησαν και δεύτερο φλαμίνγκο στο Παραλίμνι

“Ο Χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει”: Ακούστε και ξεφυλλίστε μαζί με τα παιδιά το υπέροχο παραμύθι του Μάνου Κοντολέων

Αυξάνονται τα κρούσματα στα σχολεία σύμφωνα με το Test to stay – Συνεχίζεται ο εμβολιασμός παιδιών 5-11