5 χρήσεις για το μαλακτικό ρούχων που δεν σας έχουν περάσει καν από το μυαλό!

5 χρήσεις για το μαλακτικό ρούχων που θα σας εκπλήξουν!

Αν νομίζατε πως το μαλακτικό ρούχων μπορείτε να το χρησιμοποιείτε μόνο στο πλυντήριο, κάνετε λάθος! Οι χρήσεις του είναι πολλές και πραγματικά εκπλήσσουν!

1. Αν οι κατσαρόλες και τα τηγάνια της κουζίνας έχουν λεκέδες από καμμένο φαγητό, δοκιμάστε να τα γεμίσετε με νερό και να προσθέσετε περίπου ένα καπάκι από το υγρό μαλακτικό των ρούχων σας. Αφήστε το να δράσει για μία ώρα, έπειτα αδειάστε το νερό και πλύνετε με υγρό καθαριστικό πιάτων

2. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε υγρό μαλακτικό ρούχων ως καθαριστικό για τα τζάμια και τους καθρέφτες. Απλά συνδυάστε 3 φλιτζάνια μαλακτικό με 3 λίτρα χλιαρό νερό και χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι για να σκουπίσετε τις επιφάνειες που θέλετε. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι τις έχετε στεγνώσει καλά με ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι.

3. Το μαλακτικό ρούχων μπορεί να λειτουργήσει ως αποσμητικό όχι μόνο για τα ρούχα στο πλυντήριο, αλλά και για τα ρούχα και τα παπούτσια στη ντουλάπα σας. Τοποθετήστε μαλακτικές μπάλες πλυντηρίου στα μέρη του σπιτιού που θέλετε να διατηρήσετε φρέσκα και καθαρά. Στην περίπτωση των υποδημάτων, βάλτε μια μπάλα μέσα σε κάθε παπούτσι κάθε φορά που δεν τα χρησιμοποιείτε.

4. Τα μυρμήγκια, οι μέλισσες και άλλα έντομα απωθούνται από το μαλακτικό ρούχων. Μπορείτε να γεμίσετε ένα βαζάκι με υγρό μαλακτικό ρούχων και να το τοποθετήσετε στα σημεία που συχνάζουν.

5. Αφού χρησιμοποιήσετε τα πινέλα σας για να βάψετε τους τοίχους του σπιτιού, φροντίστε να τα ξεβγάλετε πολύ καλά. Στο τελευταίο ξέβγαλμα προσθέστε μία ή δύο σταγόνες υγρού μαλακτικού σε έναν κουβά με νερό και βυθίστε μέσα τα πινέλα σας. Έπειτα, αφήστε τα να στεγνώσουν καλά και αποθηκεύστε τα.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί πρέπει να ξεκινήσετε να βάζετε μια σκελίδα σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι σας κάθε βράδυ

Γιατί να βάλετε ένα μωρομάντηλο στο πλυντήριο;

Tips για νεανικά χέρια- Συνταγή για σπιτικό scrub χεριών!