5 λόγοι για να εντάξετε την ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ στην διατροφή των παιδιών σας

Η γλυκοπατάτα ξεχωρίζει για τη γλυκιά της γεύση αλλά και το χρώμα της. Έχει πολλαπλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, θειαμίνη, κάλιο και μαγγάνιο. Επιπλέον, περιέχει βιταμίνη Β6 και D, σίδηρο, μαγνήσιο και β-καροτίνη.
Λόγω των θρεπτικών της συστατικών, η κατανάλωση γλυκοπατάτας ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, κάνει καλό στην καρδιά και το νευρικό σύστημα, ρυθμίζει το σάκχαρο και κάνει καλό στα μάτια.

Από τα μεγαλύτερα ατού που έχει η γλυκοπατάτα είναι και το ότι μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους, δίνοντας μια νόστιμη γκάμα επιλογών. Μπορεί να γίνει τηγανητή, βραστή, ψητή στο φούρνο ή τη σχάρα και πουρές. Μπαίνει σε σούπες, σαλάτες, μαγειρευτά, σε αλμυρές ή γλυκές πίτες και τάρτες και συνοδεύει εξαιρετικά ψητό κρέας και πουλερικά.

1. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία των εντέρων.

2. Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και βελτιώνει την ανταπόκριση του οργανισμού μας στην ινσουλίνη!

3. Έχει ψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, τα οποία συμβάλουν στην ενίσχυση της όρασής μας και του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

4. Δεν περιέχει λιπαρά και έχει χαμηλή θερμιδική αξία (100 θερμίδες)

5. Περιέχει μαγνήσιο, το βασικό μέταλλο για χαλάρωση. Συμβάλλει στην ξεκούραση των μυών, την ισορροπία και την καλή διάθεση, καθώς επίσης και την ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Νάταλυ Κυριακίδου
Κλινική Διαιτολόγος

Διαβάστε επίσης

“Τι σνακ μπορώ να δώσω στο 8 μηνών μωράκι μου;”

Οι καλοκαιρινοί κίνδυνοι που παραμονεύουν για την υγεία μας