4χρονος αναγκάστηκε να χάσει το ένα του πόδι – Πόνος που αγνοήθηκε, αποδείχθηκε κάτι πολύ χειρότερο

4χρονος αναγκάστηκε να χάσει το ένα του πόδι - Πόνος που αγνοήθηκε, αποδείχθηκε κάτι πολύ χειρότερο

Τον περασμένο Δεκέμβριο ηοικογένεια Κρένσο αρρώστησε με γρίπη. Όταν ο 4χρονος γιος τους άρχισε να μη νιώθει καλά, η μητέρα του θεώρησε, ότι έχει κάποιο ιό και του έδωσε tylenol. Τότε ο μικρός Μπράισον παραπονέθηκε για μυικούς πόνους.

«Μου έλεγε «μαμά, με πονάει το πόδι μου λίγο» Και το το έτριβα», ανέφερε η μητέρα του παιδιού. Και συμπλήρωσε: «Τότε αποφασίσαμε με τον σύζυγό μου να τον πάμε στο νοσοκομείο. Με ήθελε εκεί για να τον μεταφέρω στην αγκαλιά μου».

Η οικογένεια σύντομα έμαθε τι δεν πήγαινε καλά με το παιδί της. Είχε νεκρωτική απονευρομυοσίτιδα, γνωστή και ως σαρκοφάγο βακτήριο.

«Δεν ξέραμε τι ήταν αυτή η πάθηση. Δεν την είχαμε ακούσει ποτέ, ούτε γνωρίζαμε κάποιον που να την είχε. Έτυχε στο παιδί μας να έχει μία από τις πιο σπάνιες παθήσεις και τώρα έπρεπε να συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι», σημείωσε η μαμα.

Όταν ο μικρός Μπράισον παραπονιόταν για τον πόνο στο πόδι του, που δεν έμοιαζε να υποχωρεί, οι γονείς του τον πήγαν στα επείγοντα. Τα συμπτώματά του σύντομα επιδεινώθηκαν.

«Ο γιατρός παρατήρησε, ότι το παιδί δεν έβαζε καθόλου βάρος στο πόδι του. Έτσι τον ρώτησε: «Πονάει το πόδι σου;» . Ο μικρός απάντησε θετικά και το έτριβε. Είπα, ότι παραπονιόταν για το πόδι του, αλλά δεν έβλεπα κάτι. Δεν είχε πέσει πρόσφατα ή οτιδήποτε άλλο», ανέφερε η μητέρα.

Η οικογένεια σημείωσε, ότι πρόσφατα είχαν περάσει γρίπη και ότι ο μικρός κόλλησε. Όμως, ο γιατρός πρόσεξε, ότι το γόνατο του παιδιού είχε πρηστεί και του έκανε ακτινογραφία. Οι γονείς θεώρησαν, ότι είχε κάπου χτυπήσει, επειδή χοροπηδούσε στον καναπέ ή κατέβαινε δύο δύο τα σκαλοπάτια. Ο γιατρός, ωστόσο, ήξερε από την πρώτη στιγμή τι είχε το παιδί.

«Μου έδιξε μία σκιά στην ακτινογραφία και μου είπε, ότι έχει αυτήν την πάθηση. Είναι μία καλπάζουσα μόλυνση των μαλακών μορίων και μπορεί να αποβεί θανατηφόρα», τόνισε η μητέρα.

Και πρόσθεσε: «Τι στα κομμάτια είναι αυτό; Πού το κόλλησε; Πρέπει να μετακομίσουμε, είναι στο σπίτι μας; Θα πρέπει να ανησυχήσουμε; Είναι μεταδοτικό» ήταν όλα αυτά τα ερωτήματα που κυριάρχησαν στο μυαλό μου», ανέφερε η μητέρα.

Υποβληθηκε σε 11 επεμβασεισ

Ο Μπράισον έπρεπε να μεταφερθεί σε συγκεκριμένο νοσοκομείο. Οι γιατροί ρωτούσαν, αν τον δάγκωσε σκύλος, αν κολύμπησε σε μολυσμένο νερό ή αν έκανε κάτι περίεργο πρόσφατα.

«Είμαι μαμά ελικόπτερο. Όλες οι απαντήσεις ήταν όχι στα ερωτήματα. Και για αυτό ήμασταν αρκετά προβληματισμένοι», είπε.

Καθώς φτάσαμε στο νοσοκομείο, οι γιατροί του έκαναν άλλη μία τομογραφία, προκειμένου να καταλάβουν από πού προερχόταν η μόλυσνη. Σύντομα υποβλήθηκε σε επέμβαση για να καθαριστεί το μολυσμένο σημείο του ποδιού του. Μία δεύτερη αξονική αποκάλυψε, ότι η μόλυνση είχε εξελιχθεί.

«Η μόλυνση έμοιαζε σαν να είχε ταξιδέψει στον γλουτό του και πήγε προς την κοιλιά του. Είχε κάποια υπολείμματα στο έντερό του, στα νεφρά του και αφαιρέθηκε η σκωληκοειδής του απόφυση», σημείωσε η μητέρα. Ο μικρός Μπράισον υποβλήθηκε μέσα σε 24 ώρες σε δεύτερη επέμβαση.

Ο μικρός Μπράισον υποβλήθηκε μέσα σε 24 ώρες σε δεύτερη επέμβαση. Οι γονείς πιστεύουν, ότι το παιδί είχε γρίπη, πριν αναπτύξει την πάθηση αυτοί. Γενικότερα, οι ασθενείς που αναπτύσσουν αυτήν την λοίμωξη, έχουν τραυματιστεί κάπου και η πληγή μολύνεται. Ωστόσο, ο μικρός δεν είχε αμυχές ή κάποιο τραύμα.

Τελικά, το παιδί υποβλήθηκε σε 10 με 11 χειρουργεία σε μία προσπάθεια να σταματήσει η μόλυνση και οι γιατροί συνειδητοποίησαν, ότι δεν μπορούσε να σωθεί το ένα το πόδι. Υπήρχε αρκετά νεκρό κομμάτι στο πόδι του κι έτσι δεν ήταν βιώσιμο. Στις 18 Ιανουαρίου, ο μικρούλης τελικά έχασε το ένα του πόδι. 

Μετά από αυτό σιγά σιγά επανήλθε. Άρχισε να τρώει καλύτερα και οι πυρετοί ήταν διαχειρίσιμοι. Γύρισε στο σπίτι του για θερπαεία δύο εβδομάδες νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Μέχρι να αποκτήσει το προσθετικό του πόδι, χρησιμοποιεί αμαξίδιο και πατερίτσα.

Πηγή: Today

Διαβάστε επίσης:

Ραβιόλια στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας: Ένα πεντανόστιμο πιάτο που θα λατρέψουν τα παιδιά

Τζένιφερ Κόνελι: Ο γιος της μεγάλωσε πολύ και μοιάζουν εκπληκτικά (εικόνα)

«Σάρωσαν» τις πρωτιές οι μαθητές της Γ’ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού σε διαγωνισμούς