Μαμά επέλεξε να χάσει το πόδι της για να φέρει στον κόσμο το μωρό της – To περίεργο παιχνίδι της μοίρας

Μητέρα επέλεξε να χάσει το πόδι της για να φέρει στον κόσμο το μωρό της

Όταν η Καθλίν Όσμπορν διαγνώστηκε με καρκίνο για τρίτη φορά, ήταν ήδη τεσσάρων μηνών έγκυος, αλλά δεν είχε ιδέα τι θα ακολουθούσε.

Αφότου υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, οι γιατροί είπαν στην 28χρονη κοπέλα, ότι είχε δύο επιλογές: ή να ρίξει το παιδί για να ξεκινήσει χημειοθεραπεία ή να ακρωτηριαστεί το ένα της πόδι. Η καρδιά της πρόσταξε το δεύτερο. Να ξεφορτωθεί το δεξί της πόδι και μαζί με αυτό τον καρκίνο στα οστά.

Η επέμβαση πήγε καλά και η Καθλίν γέννησε στη συνέχεια το μωράκι της, οκτώ εβδομάδες νωρίτερα από το προγραμματισμένο, με καισαρική τομή.

«Είμαι πολύ χαρούμενη με την απόφασή μου να χάσω το πόδι μου, επειδή αυτό μού χάρισε την κόρη μου. Αν δεν το είχα ακρωτηριάσει, θα την είχα χάσει, θα έκανα χημειοθεραπείες και πάλι τότε κανείς δεν θα μπορούσε να μου εγγυηθεί, ότι στο τέλος δεν θα ακρωτηριαζόμουν. Δεν θα είχα κι εκείνη», λέει η 28χρονη μητέρα.

«Παντα ηθελα ενα κοριτσακι»

Η Καθλίν είναι μητέρα ακόμη δύο αγοριών, 9 και 5 ετών, όμως λέει ότι νιώθει απίστευτα που έχει ένα κοριτσάκι επίσης.

«Πάντα ήθελα ένα κοριτσάκι μετά από δύο αγόρια και είμαι πολύ ευτυχισμένη που ήρθε στον κόσμο. Κι εκείνοι πάντα ήθελαν μία αδελφούλα, έτσι όλο αυτό έγινε για καλό. Είμαι ακόμη πολύ χαρούμενη με την επιλογή μου», πρόσθεσε.

«Είπα στα αγόρια μου, ότι οι Τρανσφόρμερς μου φτιάχνουν ένα καινούριο πόδι και τώρα με ρωτούν πότε θα φτάσει και πιστεύουν ότι θα είναι πολύ cool», συνεχίζει.

Ο καρκίνος τη χτύπησε αλλεσ 3 φορές

Η 28χρονη διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο, όταν ήταν 11 ετών, όταν εμφάνισε ένα επώδυνο λίπωμα στο δεξί της πόδι που μετατράπηκε σε οστεοσάρκωμα το 2005. Έκανε χημειοθεραπείες για καρκίνο των οστών, ενώ αφαιρέθηκε ένα μεγάλο κομμάτι της επιγονατίδας της και τοποθετήθηκαν λάμες.

Έντεκα χρόνια αργότερα διαπιστώθηκε ότι ο καρκίνος επέστρεψε αυτή τη φορά στους πνεύμονες. Και πάλι βγήκε νικήτρια μετά από θεραπείες τον Μάρτιο του 2017.

Όμως, η ασθένεια θέλησε να τη δοκιμάσει για τρίτη φορά και τρία χρόνια μετά άλλος ένας όγκος εμφανίστηκε στο δεξί πόδι. Και ήταν η στιγμή που ανακάλυψε ότι θα γινόταν μητέρα για τρίτη φορά.

Για οκτώ ημέρες μετά τον ακρωτηριασμό της, η Καθλίν δεν μπορούσε να βλέπει το πόδι της.

«Ήταν πολύ δύσκολο. Δεν μπορούσα ούτε να το κοιτάξω και πραγματικά ήταν τόσο περίεργο να βλέπω την κουβέρτα πάνω μου. Έβλεπα το σχήμα του ενός μου ποδιού και δίπλα του τίποτα. Προσπαθούσα να μην κοιτώ κάτω», θυμάται.

«Δεν ξερω ποσος καιρος μου απομενει»

Για το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης της κινούνταν με πατερίτσες. Ωστόσο, τα κατάφερε και τον Μάιο έφερε στον κόσμο τη μικρή Aida, 8 εβδομάδες νωρίτερα, όταν άλλη μία μαγνητική αποκάλυψε ότι επέστρεψε ο καρκίνος στους πνεύμονες.

Οι γιατροί της είπαν, ότι ο τέταρτος καρκίνος είναι σε τελικό στάδιο και τώρα κάνει τα πάντα για να περνά χρόνο με τα παιδιά της και να υποβάλλεται στη θεραπεία.

«Δεν ξέρω πόσο καιρό έχω ακόμη. Μπορεί χρόνια, μπορεί και μήνες. Αυτό που θέλω είναι να κάνω όσο το δυνατό περισσότερα με τα παιδιά μου. Να πάμε στην Ντίσνεϊλαντ που δεν μπορέσαμε λόγω κορωνοϊού. Θέλω να έχουν αναμνήσεις μαζί μου και να διασκεδάσουμε όσο μπορούμε περισσότερο», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:

Κοριτσάκι 3 ετών έχασε το μάτι της από σπάνια μορφή καρκίνου

Μπαμπάς φτιάχνει με την κόρη του ειδικό παιδότοπο για παιδιά με καρκίνο

Μάνα ηρωίδα μεγαλώνει μόνη δύο υιοθετημένα παιδιά με νοητική στέρηση (βίντεο)