3χρονος «σαρώνει» σε διάσημο βιντεοπαιχνίδι – Διχασμένο το διαδίκτυο

Viral έχει γίνει στον κόσμο του διαδικτύου ένας 3χρονος, ο οποίος επιδεικνύει τρομακτικές ικανότητες στο Call of Duty, ένα από τα πιο διάσημα βιντεοπαιχνίδια.

Νωρίτερα φέτος, αναρτήθηκε στα social media ένα βίντεο που δείχνει τον πιτσιρικά να παίζει με μανία με ένα iPad και μάλιστα να τα καταφέρνει και εξαιρετικά πετυχαίνοντας μεγάλα σκορ.

«Αναρωτιέμαι πώς θα νιώθει κάποιος, γνωρίζοντας, ότι ένα 3χρονο τούς έχει κάνει σκόνη στο Call of Duty», λέει η μητέρα του.

Ωστόσο, τόσο η κοινότητα του εν λόγω παιχνιδιού, όσο και ευρύτερο το διαδίκτυο για έχει εντυπωσιαστεί και διχαστεί ταυτόχρονα από τις ικανότητες του μικρού.

«Αν ήξερα ότι θα με «φάει» ένα 3χρονο στο COD, θα παρατούσα για πάντα το gaming», ανέφερε χαριτολογώντας ένας από τους παίκτες.

«Ο τύπος είναι καλύτερος από μένα», είπε ένας άλλος. Όμως, δεν ήταν όλα τα σχόλια θετικά, με κάποιους να επισημαίνουν, ότι κάκιστα επιτρέπεται σε ένα τόσο μικρό αγοράκι να παίζει το συγκεκριμένο παιχνίδι.

«Ένα μεγάλο ΌΧΙ από μένα. Θα έπρεπε να παίζει με άλλα παιχνίδια σε αυτήν την ηλικία», είπε ένας χρήστης.

Τι λένε οι ειδικοί

Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, Ofir Turel, μίλησε για το viral βίντεο και προειδοποίησε για το μέλλον του παιδιού. «Το να παίζεις αυτό το παιχνίδι σε αυτό το επίπεδο απαιτεί εξάσκηση.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνει μηδενικές ώρες στην οθόνη για παιδιά από 0-2 ετών και μία ώρα την ημέρα, κι αυτήν με εκπαιδευτικά προγράμματα, για τις ηλικίες 2-5», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε, πως μελέτες έχουν δείξει, πώς όταν ένα παιδί από τα 2 του χρόνια κάθεται πολλές ώρες στην οθόνη, αυτό συνδέεται με την μειωμένη γνωστική ικανότητα και κοινωνική ανάπτυξη στα 3 του. Παράλληλα, σε μεγαλύτερα παιδιά οι πολλές ώρες στα videogames συνδέονται με προβλήματα ύπνου και παχυσαρκία.

Το βίντεο με τον 3χρονο στο TikTok μετρά πάνω από 8,5 εκατ. views και πλέον τον αποκαλούν “CoD beast.”

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων: Δωρεάν εκδήλωση για όλη την οικογένεια στο Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας

Ο νέος «Πινόκιο» είναι τελικά λυπητερός για παιδιά; Η απάντηση των ειδικών

Σοκ στο Λονδίνο: Μητέρα μαχαίρωσε το 5χρονο παιδί της και αυτοκτόνησε – Τι έγραφε στο σημείωμά της